Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV demana ja l’aplicació del permís de 6 setmanes per la paternitat

RedactaVeu / València.

Dimarts 20 de setembre s’ha constituït la comissió paritària de seguiment de l’Acord de Legislatura que es va signar el 9 de juny al si de la Mesa General I.

Aquesta comissió te la comanda de revisar el grau de compliment, desenvolupament i aplicació del compromís adquirit en la signatura.

L’acord inclou mesures i millores que s’han calendaritzat per al seu compliment i hui, després de la constitució d’aquesta comissió, s’ha revisat com està en aquests moments.

Per a CCOO PV hi ha aspectes que a hores d’ara encara queden pendents. Alguns pensen que han de ser abordats i complits amb caràcter immediat i d’abast a tots els sectors de les administracions públiques:

  • Permís de 6 setmanes per la paternitat (Sanitat i Ensenyament)
  • Reducció de jornada per a les empleades víctimes de violència de gènere (Sanitat i Ensenyament)
  • Permís a partir de la setmana 37 d’embaràs
  • Revisió i equiparació del permís per lactància per a gaudi indistint pels dos progenitors
  • Permís de fins al 100% de la jornada per cuidar d’un fill o filla menor afectat per càncer o altra malaltia greu

A més, han assenyalat que “considerem que cal constituir el més aviat possible les Meses d’Administració local i d’universitats, així com el fòrum de les administracions públiques valencianes. També hem plantejat la necessitat urgent d’abordar la revisió i modificació del Decret 123/2001”.

En l’àmbit de la Funció Pública, “hem reclamat la negociació de l’acord de desenvolupament en aquest àmbit per a aquesta legislatura”.

Com que hi ha moltes matèries compromeses en l’acord i entrem en una època important per a la negociació dels pressupostos, “hem demanat la convocatòria de la Junta de Portaveus per tal de poder organitzar i calendaritzar les qüestions a negociar”.

Per abordar els criteris comuns per a les ofertes d’ocupació i les matèries que afecten els pressupostos de la Generalitat, es preveu convocar la MGN I el 17 o 18 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa