Diari La Veu del País Valencià
IVACE paga més de 7 milions d’euros als instituts tecnològics valencians
RedactaVeu / València

La conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), ha avançat el 85% de les ajudes concedides enguany als instituts tecnològics valencians dins del Programa de Projectes en Col·laboració dotat amb un pressupost de 8,2 milions d’euros; 3,7 més que en la convocatòria anterior.

En total, l’IVACE ha pagat poc més de 7 milions d’euros (7.00.001,06) corresponents als 29 projectes d’R+D realitzats a partir de la col·laboració entre els instituts tecnològics.

“Es tracta de projectes amb un alt component tecnològic i innovador en línia amb l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent en Recerca i Innovació” del País Valencià, ha assenyalat la directora general del IVACE, Júlia Company.

El programa de Projectes en Col·laboració de l’IVACE cerca explotar complementarietats en coneixement i infraestructures tecnicocientífics entre instituts, de manera que es maximitze l’eficàcia dels recursos emprats i s’aconseguisca l’excel·lència investigadora.

“És prioritari −ha indicat la titular de l’IVACE, que el coneixement i saber fer d’aquests centres arribe de manera directa a les nostres empreses, les vertaderes protagonistes del nostre sistema productiu, perquè desenvolupen productes d’alt valor afegit i competitius en el mercat”. En aquest sentit, Company ha assenyalat que el 60% dels projectes als qual ha donat suport l’IVACE fan referència al desenvolupament de nous productes i entorns personalitzats, el 20% són projectes sobre millora de la qualitat de vida i el 20% restant es refereixen a la creació de sistemes de fabricació avançada i nous sistemes industrials.

Més pressupost per a instituts en 2016

En 2016, el pressupost de l’IVACE per als instituts tecnològics és de 25 milions d’euros; un milió i mig més que l’exercici anterior per a activitats d’R+D+i. Aquest pressupost es divideix en dues línies d’actuació: una línia nominativa dotada de 15,9 milions d’euros i consignada en els pressupostos generals de la Generalitat i una altra convocatòria, en règim de concurrència competitiva, dotada amb un pressupost de 8,3 milions d’euros per impulsar la col·laboració entre instituts tecnològics i que hui el IVACE ha pagat el 85%.

Pagament de les ajudes del 2015

Quant a les ajudes que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial va concedir, en 2015, als instituts tecnològics, la responsable de l’IVACE ha assenyalat que “hem volgut donar prioritat als projectes de 2016 perquè els instituts tecnològics saberen amb quin finançament comptaven”. Referent a açò Company ha indicat que “resolta la convocatòria d’R+D en col·laboració de 2016”, en l’últim trimestre de l’any està previst verificar i certificar totes les ajudes a instituts de l’exercici de 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa