Diari La Veu del País Valencià
Morera demana reunir-se amb el president del Senat per abordar la nova situació de Barberá

RedactaVeu / València.

El president de les Corts, Enric Morera, ha enviat un carta dirigida al president del Senat, Pío García-Escudero, en la qual, tal com va anunciar la setmana passada, sol·licita una reunió “urgent” per a tractar la nova situació de la senadora territorial Rita Barberá, elegida en representació del PV per a la IX legislatura de les Corts.

En la missiva, Morera apunta que la nova situació de Barberá “ha de ser abordada tant pel Senat com pel Parlament valencià “amb la diligència i seriositat que la ciutadania ens exigeix”.

De fet, i segons recorda Morera al president del Senat, en el Debat de Política General celebrat la passada setmana “es va aprovar una proposta de resolució amb la unanimitat de tots els grups amb representació”, de la qual li adjunta còpia. En aquesta resolució s’insta l’exalcaldessa de València i actual senadora territorial, Rita Barberá, a renunciar a la seua acta per “salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians i valencianes”.

La iniciativa es va aprovar al Debat de Política General amb 95 vots a favor després que el Tribunal Suprem valencià haja obert causa contra Barberá per un presumpte delicte de blanqueig de capitals a l’Ajuntament de València durant la seua etapa al capdavant d’aquest. El president de les Corts va llegir aquesta proposta de resolució abans de la votació, que va ser aplaudida pels diputats de tots els grups excepte pels del PP.

L’exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá ha quedat incorporada aquest passat dilluns al Grup Mixt del Senat després d’haver comunicat que ha abandonat la militància del grup popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa