Diari La Veu del País Valencià
El Suprem no admet el recurs dels pares preadoptius del xiquet acollit a Sueca

EP / Madrid.

La Sala civil del Tribunal Suprem, reunida en ple aquest dimecres, ha acordat no admetre a tràmit els recursos presentats per la Fiscalia, la Conselleria de Serveis Socials d’Astúries i els pares preadoptius del xiquet de 4 anys que va ser lliurat la passada setmana a la seua mare biològica, María José Abeng, en compliment d’una sentència de l’Audiència Provincial del Principat.

La resolució del Suprem, que no entra en el fons, respon a una qüestió formal, ja que contra aquest tipus de decisions -un incident processal en relació a la necessitat d’assentiment en l’adopció-, no cap recurs davant l’alt tribunal.

La decisió té com a conseqüència que la sentència de l’Audiència d’Astúries esdevé en ferm, per la qual cosa es quedarà amb la seua mare si aquesta, com sembla, no té intenció de seguir avant amb l’adopció del seu fill per part de la parella de Sueca, que el va acollir des dels 18 mesos.

L’Audiència d’Astúries havia estimat el recurs d’apel·lació de la mare biològica del menor i va considerar que no la trobava culpable en cap causa de privació de pàtria potestat, sent necessari el seu assentiment en l’adopció del seu fill.

No caben recursos de caràcter extraordinari

La interlocutòria que es redactarà sobre aquest assumpte, que es donarà a conèixer en els pròxims dies, reiterarà la seua constant jurisprudència que contra les resolucions sobre aquesta matèria no caben recursos de caràcter extraordinari davant el Tribunal Suprem, de manera que l’última paraula correspon a les Audiències Provincials.

Antecedents

Aquesta família de Sueca, segons va explicar el seu advocat en el seu moment, va rebre el menor quan tenia tan sols 18 mesos, després que la mare biològica, de 14 anys en eixe moment, fóra tutelada pels serveis socials d’Astúries i declararen el xiquet en desemparament. En eixe moment a la jove “li constaven nou intervencions per embriaguesa i per mala vida”.

La iaia biològica del menor també va voler recuperar el seu nét, encara que no ho va aconseguir, en primera instància. Finalment la mare i la iaia recorregueren eixa denegació basant-se en un informe psicològic de la progenitora que demostrava que estava capacitada per a cuidar el seu fill, resolució que va obligar la família de Sueca a lliurar el menor.

Comparteix

Icona de pantalla completa