Diari La Veu del País Valencià
València reforça l’ensenyament del valencià per als funcionaris a través del voluntariat
RedactaVeu / València

L’Ajuntament de València ha decidit reforçar l’ensenyament del valencià per al personal municipal a través del voluntariat, segons ha informat aquest dimecres el consistori que presideix Joan Ribó en un comunicat. Així, aquesta administració local disposarà per primera vegada de voluntariat per a ensenyar valencià als seus treballadors, com preveu una de les activitats complementàries del Pla de Formació Contínua d’aquesta institució.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha indicat que aquest és “un projecte de participació lingüística que té com a finalitat posar en contacte persones voluntàries que són valencianoparlants amb altres persones que vulguen aprendre valencià o perfeccionar el nivell que ja tenen”. “Considerem fonamental la formació dels empleats i les empleades de l’Ajuntament com a pas previ a un millor servei a la ciutadania, que té el dret a ser atesa en les nostres dues llengües”, ha agregat l’edil.

Els treballadors i les treballadores del consistori valencianoparlants amb certificació dels graus Mitjà o Superior de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o equivalents que vulguen participar en aquesta activitat com a voluntariat, així com les persones que vulguen aprendre valencià poden inscriure’s des d’aquest dimecres i fins al de la setmana vinent, 28 de setembre, en aquesta iniciativa. L’activitat s’iniciarà el 10 d’octubre i s’estendrà fins al 19 de desembre.

Aquesta acció formativa l’organitzen el Servei de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb Escola Valenciana. Entre el material didàctic hi haurà uns quaderns que es repartiran tant a les persones voluntàries com a les aprenentes. A més, s’editaran 50 cartells que seran repartits pels diferents centres de treball de l’Ajuntament.

Campillo: “És necessari que el funcionariat conega les dues llengües oficials”

“Volem remarcar el ferm compromís del Govern de la Nau per a garantir la igualtat lingüística de la ciutadania. El veí o la veïna tenen dret a ser atesos en la seua llengua, siga valencià o castellà. Per a açò és necessari que el funcionariat conega les dues llengües oficials”, ha afirmat Campillo.

El regidor ha agregat que el voluntariat pel valencià s’emmarca en aquesta línia”, per a “donar eines i facilitar a aquells empleats i empleades públics l’aprenentatge de la llengua pròpia” amb la finalitat que “puguen atendre després en qualsevol de les dues llengües oficials de la ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa