Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘El PV pot ser un bon pont per a les relacions entre Catalunya i Espanya’

ACN / Alacant.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat que el País Valencià pot ser “un bon pont” per a ajudar “al retrobament entre Catalunya i Espanya”.

Puig ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després de la inauguració del IV Congrés Internacional d’Investigació i Innovació de Malalties Neurodegeneratives que se celebra a Alacant quan ha estat preguntat sobre si l’acostament entre Catalunya i el País Valencià seria extrapolable a l’Estat.

El cap del Consell ha indicat que cal canviar moltes coses a l’Estat espanyol i a Catalunya i aconseguir que “algunes mirades no siguen tant de confrontació i que siguen més d’acord”. Així mateix, ha remarcat que “governe qui governe”, l’Estat espanyol ha de tenir una política territorial que es base “en la singularitat de les nacionalitats i la igualtat entre les persones”.

Ximo Puig ha agraït el tuit de Pedro Sánchez en què celebra la iniciativa de la reunió amb Puigdemont i ha emmarcat aquesta trobada en la normalització de relacions entre dos territoris que tenen un contacte comercial molt estret.

“El que ha passat ara és un pas cap a la normalització. No és raonable que amb la comunitat a qui més comprem i venem no tinguérem cap tipus de relació institucional”, ha remarcat Puig, que ha afegit que, a més, hi ha interessos comuns com el Corredor Mediterrani i altres aspectes com la innovació i la millora del creixement econòmic per a l’ocupació.

“Això hem fet, fer un pas endavant des de l’autonomia de cada govern i la capacitat de cada autogovern. Normalització i impuls de bon veïnatge, que és fonamental”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa