Diari La Veu del País Valencià
Mulet: ‘El comportament de C’s al Senat sobre Barberá és un insult a la ciutadania’

RedactaVeu / Madrid.

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha reiterat que la proposta defensada per Ciudadanos al Senat, en la qual es vol equiparar a Rita Barberá les mateixes condicions que a la resta de membres del Mixt, sense haver consultat, aparentment, la voluntat d’aquesta, a més d’un insult a la ciutadania i als membres del Mixt, és un atemptat en tota regla per part de Ciudadanos al Pacte Antitransfuguisme.

Segons el text del pacte “els drets econòmics i polítics dels membres no adscrits no podran ser superiors a aquells que els hagueren correspost de romandre en el grup de procedència”, en un compromís per a evitar les anomenades “plusvàlues del dissident”.

En aquest cas, segons Mulet, ha quedat ja explicat que Barberá rebrà directament 2200 euros més que els que anteriorment rebia el Partit Popular en concepte d’assignació per grup. Igualment, la proposta unilateral de Ciudadanos d’oferir a Barberá un càrrec de portaveu de Comissió, cosa que no tenia en el PP, suposa un increment salarial considerable ( les vocalies es cobren amb un plus salarial de 687,64 euros mentre que els càrrecs de portaveu, que no tenia en el PP Barberá, són de 1046,47 euros).

Igualment, si Barberá ocupa el càrrec de portaveu del Grup Mixt durant un mes i, per tant, el mes anterior el càrrec de portaveu adjunta, la suma seria de 2667,48 i 2087,05 respectivament, quantitat que tampoc haguera cobrat anteriorment en el PP. Per tant, la proposta de Ciudadanos d’atorgar-li més privilegis que els contemplats obligatòriament en el Reglament del Senat (que únicament exigeix que cada senador siga membre d’una Comissió, per tant, una vocalia, no un càrrec de portaveu), és una decisió unilateral de Ciudadanos que els converteix en còmplices del transfuguisme.

Segons Mulet “no estem prejutjant, com mai ho hem fet amb Barberá. Hem sigut implacables amb ella perquè recordem que ha sigut una senadora absent, inactiva, parasitària de la institució de la qual ha estat cobrant sense fer absolutament res; sabíem que la seua presència en la Càmera seria tan inútil per als interessos generals com va ser el seu pas per les Corts Valencianes. A més, suposa un gran desprestigi el fet que continue en política una persona que està present, per activa o passiva, en tots els casos de corrupció que assolen el País Valencià. No estem parlant de castigar una senadora emetent veredicte abans de jutge, estem abordant el fenomen del transfuguisme, que mereix un tracte especific més enllà del soroll per la figura i cas de Barberá”.

El senador valencià ha recordat que el pacte antitransfuguisme arreplega que els no adscrits no podran millorar la seua situació anterior a l’abandó del grup d’origen quant a la seua participació en les Comissions, de tal manera que un nou repartiment proporcional en la composició de les Comissions ni pot perjudicar el grup polític que patirà la seua disminució d’efectius per raó de transfuguisme, ni beneficiar el no adscrit més del que suposava la seua situació anterior. També s’exposa clarament que no podran participar en la Junta de Portaveus.

El Pacte també arreplega que les assignacions, mitjans econòmics i materials que es concedeixen als grups polítics, de cap manera són recognoscibles en favor del no adscrit. “El partit que es ven com el de la regeneració, acaba fent-li sempre el treball brut al Partit Popular i pretén que la resta de membres del Grup Mixt ens veiem perjudicats per la presència de Barberá. Aquesta hauria de renunciar a tenir la més mínima intenció d’ocupar cap càrrec de portaveu ni de grup ni de comissió i encara menys a rebre l’assignació econòmica proporcional per estar en el Mixt. Nosaltres la dediquem a contractar personal de suport a la nostra tasca parlamentària; una persona que no ha treballat en un any en el Senat, no ho necessita, òbviament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa