Diari La Veu del País Valencià
La UPV distribueix 3.000 galetes de la sort per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxes
RedactaVeu / València

La Universitat Politècnica de València (UPV) està repartint, des de les 8 del matí i a través de la Unitat de Medi Ambient, més de 3.000 galetes de la sort amb missatges positius i de conscienciació entre els vianants, ciclistes i usuaris del transport públic que accedeixen al campus de Vera respectant i promovent el Dia Europeu sense Cotxes, que se celebra, hui dijous, en més de 1.600 ciutats del continent.

Amb aquesta simbòlica acció sorpresa, la UPV finalitza la campanya #DesafíoVerdeUPV de promoció de la mobilitat sostenible, duta a terme durant aquesta última setmana amb l’objectiu de fomentar els desplaçaments al campus en transport no contaminant i de disminuir, així, les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

Més de 600 persones de la UPV compromeses a deixar hui el cotxe a casa

La iniciativa, que va començar divendres passat, ha aconseguit reclutar més de 600 persones de la UPV –alumnat, professorat, personal investigador i personal d’administració i serveis, etc.– que s’han compromès a través del comptador verd (l’enllaç al qual figura a peu de pàgina) a deixar hui el cotxe a casa durant tota la jornada.

Un passeig per l’horta

Com a colofó a la setmana, la UPV ha organitzat, a més, altres actes commemoratius. Entre altres, a les 12 hores, estava previst començar una ruta amb bicicleta d’11,1 quilòmetres, en la qual, en qualitat de taller pràctic, s’oferiran una sèrie de recomanacions d’interès tant per a ciclistes novells com per als que ja utilitzen habitualment aquest mitjà de transport. Batejada com “Un passeig per l’horta”, la ruta arrancarà i acabarà –al voltant de les 13.30 hores– a l’Àgora del campus de Vera de la UPV.

El programa inclou, a més, l’acte de cloenda de la Setmana Europea de la Mobilitat, durant el qual es farà lliurament dels premis del I Concurs de Fotografia de Conscienciació i Ètica Mediambiental i del I Concurs de Curtmetratges de Conscienciació i Ètica Mediambiental. L’esdeveniment començarà a les 12.30 hores a la sala de conferències de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV).

La UPV, líder nacional en eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic

Segons la UPV, “totes aquestes activitats no són flor d’un dia a la UPV, una universitat de provat, i internacionalment reconegut, compromís amb el medi ambient”. No en va, segons l’índex GreenMetric, que valora les polítiques de sostenibilitat ambiental dels centres d’ensenyament superior a nivell mundial, la UPV és líder nacional i cinquena millor universitat del món en eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic.

Més informació: Contador Verd UPV

Comparteix

Icona de pantalla completa