GVA destina 2,3 milions en ajudes per al foment del valencià als mitjans de comunicació

La Conselleria d’Educació i Cultura consigna 1,5 milions per a empreses de premsa en paper i digital, 500.000 per a les ràdios i 300.000 per a empreses televisives.
22 setembre 2016 01:00h
RedactaVeu / ACN / València

La conselleria d’Educació i Cultura ha convocat les ajudes per al foment del valencià en els mitjans de comunicació, destinades a empreses de televisió, ràdio i premsa en paper o digital per un total de 2,3 milions d’euros.
 
Segons publica el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana aquest dijous, les subvencions es repartiran en 500.000 euros per a empreses radiofòniques; 300.000 euros per a empreses televisives; 750.000 euros per a premsa en paper i 750.000 euros per a premsa digital. Les ajudes van dirigides a subvencionar la preproducció, producció i distribució de programes de ràdio i televisió en valencià, i la producció, edició i difusió de premsa escrita i digital. El termini de presentació de les sol·licituds és de 10 dies naturals a partir del 23 de setembre.

Poden optar empreses legalment constituïdes amb activitat de televisió i ràdio al País Valencià amb llicència atorgada per la Generalitat Valenciana per prestar serveis de comunicació audiovisual o llogateres d’una llicència amb autorització del govern valencià. Així mateix, poden optar empreses que tinguen per activitat la publicació i edició de premsa escrita en l’àmbit valencià o aquelles que es dediquen a la publicació i edició de premsa digital, registrades al País Valencià o amb un dels apartats d’informació relacionats amb el País Valencià. 

El model de la sol·licitud i els annexos estaran disponibles en aquest i aquest altre enllaç del lloc web o de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

En la resolució el govern valencià remarca que un dels objectius de la defensa del patrimoni cultural valencià és la recuperació de la llengua, per la qual cosa considera fonamental el paper dels mitjans de comunicació. 

A través d’una nota de premsa, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano ha assenyalat que l’administració “ha de garantir els drets lingüístics de la ciutadania i, ara per ara, això també passa per garantir que tots tinguem accés als mitjans en la nostra llengua. Amb aquests ajuts es fomenta i es reforça el paper del valencià en els mitjans” .
 


 

Descargas

next