Intersindical contra l'explotació sexual

23 setembre 2016 01:00h

Hui, 23 de setembre, Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual, recordem que més de quatre milions de dones i menors són traficades i destinades al mercat del sexe cada any. Aquesta esclavitud existeix perquè hi ha demanda de prostitució. Fem una crida als homes “consumidors” de prostitució, responsables directes de la situació d'aquestes víctimes.

Segons la Declaració Universal dels Drets Humans “ningú estarà sotmès a esclavitud ni servitud. L'esclavitud i el tràfic d'esclaus estan prohibits en totes les seues formes”. Així i tot, cada any, quatre milions de dones i xiquetes són víctimes de l'explotació sexual. Segons fonts oficials, el noranta-cinc per cent de les víctimes d'explotació sexual són dones i xiquetes, sotmeses a l’esclavitud quan fugen de conflictes armats, de misèria i violència, captades per les xarxes mafioses i destinades al lucratiu negoci de la prostitució. Un negoci per als proxenetes i prostituidors, violència i misèria per a les dones prostituïdes.
 
Exigim dels governs que complisquen els seus compromisos adquirits en els protocols i legislació nacional i els derivats del dret internacional, que no anteposen les polítiques d'ajust i retallades pressupostàries a la salvaguarda de la integritat física de les víctimes de tràfic per explotació sexual, en condicions d'esclavitud i sense cap respecte als drets humans.
 
Cal voluntat política per a eradicar l'explotació sexual, dotant dels recursos escaients per a donar assistència i protecció integral a les víctimes, per a la seua reparació i reinserció social. L'interès de les administracions no pot centrar-se en la persecució de les persones indocumentades, sinó en els delinqüents que han traficat, criminals que actuen impunement i que guanyen milions a costa d'acabar amb la vida d'éssers humans. No és sexe de luxe: és explotació, violència, tortura, segrest, esclavitud.

La lluita contra aquesta esclavitud passa per canviar el model de sexualitat, per una educació afectiva i sexual allunyada del model heteropatriarcal, en relacions igualitàries basades en respecte a la diversitat.
 
No volem que els nostres fills siguen demà consumidors de prostitució i contribuïsquen a la perpetuació d'aquest model d'esclavitud. Fa falta un compromís de tota la societat, no s’ha de donar l'esquena a aquesta barbàrie. No comprar sexe és acabar amb ella.
 
País Valencià, 23 de setembre de 2016.
 
next