Diari La Veu del País Valencià
Última oportunitat per a veure ‘L’allioli de Maria’, visitada per 10.000 valencians

Leo Part / Cullera.

Més de 10.000 valencians han visitat, fins el moment, l’exposició de fotomanipulació ‘L’allioli de Maria’ des que va obrir les seues portes al públic a principis del passat març a València. Ara, després del seu exitós pas pel Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, tanca, aquest pròxim diumenge, les seues portes al públic.

L’erotisme, el misticisme, l’oposició entre el bé i el mal i el Mediterrani representat per dos elements habituals de la nostra gastronomia centren aquesta proposta fotogràfica i de fotomanipulació digital coordinada pel cullerenc Jordi Piris i que es troba oberta al públic -amb horari de 18 a 21 hores- a la Casa de l’Ensenyança de Cullera, una antiga escola rehabilitada pel Consistori com a nova sala d’exposicions i per la qual més 7.000 persones han passat durant els seus primers sis mesos de vida, segons fonts municipals.

En el projecte s’aborden uns conceptes que conformen el fil conductor d’una sèrie fotogràfica sobre l’erotisme, el misticisme, l’oposició entre el bé i el mal i el Mediterrani representat per dos elements habituals de la nostra gastronomia com són l’all i l’oli. La finalitat del projecte és la realització d’un recorregut expositiu multidisciplinari en el qual es mostren els elements artístics que han intervingut en el procés de creació fotogràfica.

L’exposició, de lliure accés, va iniciar el seu recorregut itinerant el passat 4 de març, en la Galeria d’Sporting Club, de València, on va estar oberta fins al 31 de març. Durant aquest període, al voltant de 2.000 persones visitaren aquesta proposta fotogràfica i de fotomanipulació digital multidisciplinària en la qual s’ha comptat amb la intervenció d’altres modalitats artístiques com la pintura, l’escultura, la dansa o el disseny de vestuari. Durant aquesta primera estada, la mostra va tenir un bon acolliment tant de públic com de crítica, segons els seus promotors.

Però va ser més tard, del 8 al 30 d’abril, durant el seu pas pel Museu Valencià de la festa d’Algemesí, quan la mostra va acollir un major èxit de públic. Així, prop de 10.000 visitants tant de la Ribera i altres comarques del País Valencià com d’altres comunitats autònomes i països.

Entre el públic que ha visitat l’exposició fins el moment, la mostra destaca procedències com ara Alemanya, Xina, el Marroc, Turquia, Romania, Polònia, França, Itàlia, Bèlgica, Estats Units i Holanda. També entre les visites a lexposició, cal destacar la duna de les màximes representants de la “movida Madrileña” i premi nacional de fotografía en 2005, Ouka Leele, l’obra de la qual ha estat exposada en ciutats com Paris, Londres, Nova York i Tokio.

Per a la realització de les fotografies, el coordinador de la mostra, Jordi Piris, qui ha mostrat la seua satisfacció per la bona acollida de públic durant el seu recorregut itinerant –en especial a Algemesí–, ha comptat amb les escultures d’Elena Martí Manzanares i Jesús Martín-Lorente, el treball de l’artista faller José Lafarga, la pintura i el disseny gràfic de Carmen Signes, el disseny i producció de vestuari de Jessica Muñoz i amb altres propostes artístiques de maquillatge, perruqueria, posada en escena i il·luminació.

Comparteix

Icona de pantalla completa