Diari La Veu del País Valencià
Mata a Bonig: ‘El recurs del PP contra el trilingüisme és absurd’

RedactaVeu / València.

El portaveu socialista en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha recriminat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, la seua intenció de presentar “demandes absurdes” contra el que ha qualificat com “el decret que atorga major llibertat a les famílies a l’hora de triar l’educació dels seus fills”. Mata es refereix a l’anunci realitzat per Bonig sobre el recurs al decret de plurilingüisme que ha presentat aquesta setmana la Conselleria d’Educació i que, com ha destacat Mata, “garanteix el dret de l’alumnat a tenir coneixements d’idiomes per a poder afrontar amb èxit i en igualtat d’oportunitats el present i el futur”.

“Bonig hauria d’intentar no bloquejar els jutjats amb demandes absurdes”, ha retret el síndic socialista per a qui “per primera vegada a la Comunitat Valenciana hi ha un decret que garanteix una formació trilingüe per als estudiants valencians, que dóna llibertat a les famílies i als centres perquè vagen triant la velocitat i el ritme d’aqueix trilingüisme”.

El dirigent del PSPV li ha recordat a la líder del PP que l’esborrany del decret “parteix del respecte a la diversitat i els diferents contextos de la nostra terra, garantint i respectant la llibertat d’elecció de les famílies” i ha celebrat que “ja ha sigut aplaudit per la majoria d’associacions i professorat”.

En opinió de Mata, la presidenta del PP valencià hauria de “dedicar els seus recursos a pledejar perquè els del PP que van estar anys robant des de l’administració autonòmica, retornen els diners als valencians”.

Durant anys el partit socialista ha dedicat gran part dels seus recursos a portar als tribunals els grans casos de corrupció del PP, que han saquejat els comptes públics valencianes i, no obstant açò, -ha incidit Mata- en aqueixa batalla judicial licita Bonig mai ha volgut participar”.

El portaveu socialista ha retret que ara, “amb un interès purament partidista, agitant pors fictícies, d’una manera absolutament irresponsable el PP pretén bloquejar el pla educatiu més modern, més ambiciós i que millors resultats donarà després d’anys i que els xiquets valencians tragueren les pitjors notes en l’informe PISA”.

Comparteix

Icona de pantalla completa