Diari La Veu del País Valencià
Reivindicació sobre el Centre de Professors d’Alcoi a l’Encontre d’Ensenyants

RedactaVeu / Muro.

La VIII edició de l‘Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià-Comtat, les jornades formatives per a docents que organitza Escola Valenciana, a les diverses comarques, es van celebrar a la biblioteca de Muro. 120 inscrits, entre mestres, professors i bibliotecaris van assistir a unes jornades que, enguany, estaven dedicades al Foment de la Lectura.

Les jornades començaren divendres de vesprada i foren inaugurades per Sergi Silvestre i Francesca Juan, regidors de Cultura i Educació de Muro. Les primeres ponències van explicar els treballs de Lai Gutiérrez, sobre les rutes literàries com a eina educativa; de Joan Portell, sobre la implicació de la casa i l’escola en la promoció lectora; i sobre les tècniques d’animació sociocultural, impartida per l’actriu i contacontes Rosanna Espinós i per Sílvia Nadal, d’Empatia Socioeducativa. Dissabte de matí va ser el torn de la presentació del manual Història de la literatura infantil i juvenil valenciana, a càrrec de l’escriptor Francesc Gisbert; del taller Poemania d’animació a la poesia, d’Anna Ballester; i de la xarrada sobre dinamització de les biblioteques escolars, de la bibliotecària Dolors Insa.

L’Encontre ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Muro, d’Escola Valenciana, de la Fundació FULL i de les editorials Andana i Bromera.

Des de la Coordinadora pel Valencià s’ha destacat l’elevada participació de docents, fet que prova que cal reforçar l’oferta formativa per al professorat, molt deteriorada des del tancament del Centre de Formació del Professorat d’Alcoi fa uns anys, per l’anterior conselleria. Com també l’interès per la formació entre el col·lectiu de docents i l’elevada qualitat dels tallers i ponències, amb experts de primer ordre en les respectives matèries.

Comparteix

Icona de pantalla completa