Diari La Veu del País Valencià
La UV presenta a Brussel·les el seu projecte sobre aqüicultura mediterrània
RedactaVeu / València

Una línia de recerca destinada a fer front a les patologies que afecten l’aqüicultura mediterrània ha sigut exposada a Brussel·les després de ser seleccionada per la Comissió Europea per representar el País Valencià en el marc del Workshop “Activitats innovadores en el mar”, de la Xarxa Europea de Regions de Recerca i Innovació (ERRIN). Francisco I. Montero, de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, ha presentat el projecte.

El projecte Facing pathological challenges for the Mediterranean aquacultur, que acudeix en representació del País Valencià i com a iniciativa de la Generalitat, haurà de ser estimat per la Comissió Europea al costat de les propostes de les Regions de Pomorskie (Polònia), Emilia-Romagna (Itàlia) i Creta (Grècia) per poder ser incorporat al catàleg de línies d’R+D+i prioritàries, en l’àrea Call Blue Growth, dins de l’última fase del programa marc europeu de recerca Horitzó 2020.

La Unitat de Zoologia Marina de l’Institut Cavanilles desenvolupa aquesta línia de recerca per dur a terme l’estudi de paràsits patògens de peixos de l’aqüicultura mediterrània. Per a la seua exposició davant de la comissió d’experts, Francisco Montero ha mostrat exemples d’estudis integrals i disseny per a la gestió de les malalties i ha posat especial èmfasi en la innovació i l’ús de pràctiques saludables per als peixos, el medi ambient i el consumidor. A més, ha plantejat diferents línies d’acció en aquest camp susceptibles de ser abordades en el futur tant a escala regional com al Mediterrani en general.

La Xarxa Europea de Regions de Recerca i Innovació (ERRIN), amb seu a Brussel·les, és una plataforma per a la promoció i intercanvi del coneixement entre els seus membres. Engloba 130 Regions Europees, entre elles el País Valencià, i el seu principal objectiu és l’enfortiment de les capacitats de recerca i innovació regionals, així com la seua contribució a l’aplicació de l’Estratègia Europa 2020.

Comparteix

Icona de pantalla completa