Diari La Veu del País Valencià
L’ IEVM reclama la inclusió de 4 municipis a l’Alcoià, ‘la seua comarca natural’

RedactaVeu / Alcoi.

El divendres 23 de setembre, l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola (IEVM) va lliurar a Antoni Such, director general d’Administració local de la Generalitat Valenciana, el dossier titulat “Les valls de Mariola són de l’Alcoià”, en què fan una justificació exhaustiva amb diferents antecedents que donen suport a la petició que els municipis de Biar, Beneixama, el Camp de Mirra i la Canyada apareguen inclosos en el que ells consideren “la seua comarca natural, l’Alcoià”. Aquesta és l’aportació d’arguments per a la demanda d’inclusió que fa l’entitat per a la futura llei de comarcalització, que serà tramitada pròximament per les Corts Valencianes.

Tal com explica l’IEV a un comunicat, al dossier lliurat, que es pot consultar en la següent web, s’explica el context històric, la mobilització ciutadana del 1983 amb el lema “No trenquem la comarca. Per la unitat de l’Alcoià” i l’actual campanya “Les valls de Mariola són de l’Alcoià”. El document inclou una llista del suport que ha rebut el manifest per part de la comunitat universitària, de professionals, especialistes en territori, institucions, associacions i ciutadans dels pobles afectats. També forma part de l’informe un recull de premsa sobre l’experiència de funcionament de la Mancomunitat d’aquests municipis en els anys 80 del segle passat.

L’IEVM s’ha mostrat satisfet per l’entrevista fructífera amb el director general, que es va comprometre a transmetre la proposta a la comissió d’experts, que haurà d’elaborar la distribució territorial de la nova llei. L’institut assegura que seguirà amb aquesta ronda de contactes amb altres membres destacats de l’Administració valenciana per a informar-los dels lligams històrics, lingüístics, familiars, festius, industrials, comercials i de relació quotidiana amb la resta de pobles de l’Alcoià.

Comparteix

Icona de pantalla completa