Diari La Veu del País Valencià
El Consell cancel·la els permisos d’acampada en les 25 zones habilitades en les muntanyes
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista d’Infraestructures i Medi Ambient en les Corts, Francesc Signes, ha criticat l’última iniciativa del Consell de “cancel·lar els permisos d’acampada en les 25 zones habilitades en les muntanyes de propietat pública”. En aquest sentit, ha lamentat que “la falta de previsió i el balafiament de diners públics s’han cobrat una víctima més que afectarà a les zones d’acampada per falta de pressupost”.

Per açò, el diputat socialista ha anunciat que presentarà iniciatives en les Corts i en la pròxima comissió preguntarà a la consellera d’Infraestructures i Medi Ambient, Isabel Bonig, sobre aquest tema perquè “explique els motius del Consell” i també per a exigir-li “que convoque immediatament el concurs perquè els grups de joves que preparen les seues escapades isquen de la incertesa que ha provocat aquesta decisió”.

Per a Signes, aquesta decisió “s’ha pres quan el Consell acaba d’aprovar el projecte de privatització de la muntanya pública que també afectarà a aquestes zones” i ha afegit que el que pot fer el govern valencià “és començar a tancar les seus del Consell que serveixen de molt poc i mantenir les zones d’acampada que donen vida a les comarques d’interior”. De fet, ha recordat que l’afluència de gent que es produeix en aquestes zones “beneficia enormement els pobles d’interior i genera ingressos als comerços locals”.

Per tot açò, el diputat socialista ha exigit a la Generalitat que “actue de forma inmediata perquè molts grups de joves ja tenen preparats en aquestes dates els campaments que tenen previst fer i ara el Consell ha generat incertesa amb aquesta nova retallada”.

El futur de les zones d’acampada del Penyagolosa

Per altra banda, el tancament de sobte de les quatre zones d’acampada al Parc Natural del Penyagolosa (Sant Joan de Penyagolosa), ha deixat en l’aire desenes d’activitats programades des de feia temps com per exemple, acampades amb escolars, cursets de monitors, i altres activitats programades, on ja s’havia contractat autobusos, personal de suport, i pagades matrícules d’activitats de tot tipus.

Per eixe motiu, des de Compromís, a més d’haver-se presentat ja una Proposició no de Llei a les Corts que exigeix la reobertura d’aquestes zones d’acampada i el compromís del Consell de fer-se càrrec del seu manteniment per ser un cost molt menor i assumible, s’han exigit mesures urgents temporals per evitar el greuge que suposarà a centenars d’usuaris aquesta clausura injustificable.

Segons el coportaveu de la coalició a les comarques de Castelló, Carles Mulet “no pot ser que es deixa ara a la gent que tenia programades activitats en suspens total, cal que encara que siga durant aquestes setmanes es trobe una solució, es puguen mantindre obertes les instal·lacions, i es busque la fórmula que siga, però evitant crear aquests problemes als usuaris; si el problema és que no es vol pagar el servei de neteja de sanitaris i dutxes i menjadors, per exemple, de segur que els usuaris preferiran fer-se càrrec temporalment d’eixa neteja que no quedar-se sense la possibilitat d’accedir a la zona d’acampada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa