Diari La Veu del País Valencià
El Consell denuncia el ‘menyspreu’ de Foment cap als usuaris de rodalies València-Castelló
ACN / València

La Generalitat Valenciana ha denunciat, aquest dilluns, a través d’un comunicat, el “menyspreu” que pateixen els usuaris de les línies ferroviàries de tren entre Castelló i València a causa dels continus retards.

Al text, el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha assenyalat que el Govern valencià “no permetrà que Foment, Renfe i ADIF, que són els responsables de les obres del tercer fil que s’estan realitzant a Castelló i que afecten el servei diari de tren, seguisquen menyspreant els usuaris”.

Domingo ha assenyalat que, davant els nous incidents a la línia, l’últim aquest cap de setmana al tren que uneix Tortosa amb València, el responsable de Transport de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha exigit una nova reunió amb Renfe, que se celebrarà el proper 4 d’octubre, per traslladar totes les queixes i deficiències que els usuaris estan denunciant.

Al respecte, el govern valencià ha recordat que en les successives reunions ha traslladat a Renfe els problemes de la línia C6 i ha exigit el compliment dels compromisos. Domingo ha assenyalat que “els serveis de rodalies han de ser prioritaris pel gran nombre de persones que depenen d’ell i, en canvi, el funcionament de la línia de proximitat C6 entre València i Castelló és molt deficient; segons passen els dies, els usuaris tenen la convicció que el sistema és menys fiable, han perdut la confiança en la qualitat del servei “.

En opinió del director general, els usuaris estan patint les greus conseqüències d’unes obres “que no s’haurien d’haver abordat de la forma com s’ha fet” i ha afegit que els problemes s’estan originant per “falta de planificació notable i grau d’improvisació demostrable”.

Així mateix, ha reiterat que des del Govern valencià “seguirem treballant perquè els trens de rodalies entre València i Castelló siguen de primera qualitat, és fonamental per als milers d’usuaris que diàriament utilitzen aquest servei. L’Estat està considerant els valencians com a ciutadans de segona i això, la Generalitat, no ho pot permetre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa