Diari La Veu del País Valencià
Albiren dues balenes enfront de la costa de Calp

Alacant / EP.

Els socorristes de la platja de l’Arenal de Calp (la Marina Alta), la més pròxima al nucli urbà, han albirat dos exemplars de balena, un adult i una cria, enfront de la costa, segons han informat fonts municipals.

L’albirament s’ha produït aquest dilluns a mitjan matí quan els socorristes, a través dels prismàtics i dels sistemes de vigilància, han albirat els dos cetacis, que semblaven “desorientats”. Les balenes han realitzat “xicotets moviments” i han tornat a anar-se’n mar endins, segons han relatat.

Els exemplars “en cap moment s’han acostat a la costa” i es trobaven “lluny de l’arena i de la zona de bany”, per la qual cosa no ha sigut necessari tancar la platja. No obstant açò, davant la “sorpresa” de veure els dos grans mamífers marins, s’ha fitat l’àrea en què estaven, sense necessitat de donar la veu d’alarma.

Els socorristes, de l’empresa concessionària Eulen, no han pogut acostar-se a ells, ja que en finalitzar la temporada alta de platja −el 15 de setembre− la companyia ha retirat part del dispositiu, com ara les embarcacions per a aquests desplaçaments.

Comparteix

Icona de pantalla completa