Diari La Veu del País Valencià
EUPV valora molt negativament l’excés de nivells del decret de plurilingüisme

RedactaVeu / València.

La coordinadora d’Educació d’EUPV, Conxa Querol, després d’estudiar l’esborrany del Decret de Plurilingüisme Dinàmic, ha indicat, a través d’un comunicat, que des de la formació d’esquerres, “esperàvem que el Consell haguera sigut més valent i haguera presentat un text més ambiciós”.

La formació d’esquerres destaca els punts amb els quals no està d’acord, com ara amb que hi haja un excés de nivells i subnivells i que en alguns d’ells no estiga equilibrat el valencià i el castellà. “Creiem que el text ha de garantir que el valencià siga la llengua vehicular de l’educació i, tal com està redactat, no amb els mínims exigits”, ha afirmat Querol.

Igualment, des d’EUPV, que està estudiant la possibilitat de presentar esmenes, “valorem de manera molt negativa que el text no garantisca que els centres educatius opten pel programa avançat, que és l’únic que garanteix la formació plurilingüe”.

En definitiva, la coordinadora d’Educació d’EUPV, encara que ha valorat com un primer pas important l’esborrany, ha expressat que “també considerem que cal treballar-ho més, escoltar totes les organitzacions d’institucions que estan vinculades en la defensa de la llengua, ja que es queda curt a l’hora de garantir el nombre d’hores possibles en valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa