Compromís denuncia la precarietat de trens i l’amuntegament d’usuaris del Maestrat

“El tren de diumenge, ja al límit, va oferir una imatge més pròpia de països subdesenvolupats”, segons el senador territorial Carles Mulet.
27 setembre 2016 01:00h
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete han exigit al Govern estatal i a les autoritats que prenguen mesures “urgents” per garantir que els usuaris dels trens Regionals que cobreixen la línia Tortosa-Castelló-València “viatgen amb uns estàndards mínims de confort i qualitat en el servei”, ha assenyalat Jordi Navarrete.

El senador ha afegit que “la precarietat” d'aquest tram “no és nova” i es complica amb l'oblit i el menyspreu a què el PP està sotmetent els valencians del nord i comarques catalanes veïnes.

Per a Navarrete, el PP “utilitza la germanor dels pobles de banda i banda del Sénia quan arriben eleccions i fan polseretes i treuen rèdit electoral amb campanyes nyap de l'estil 'Rodalies ara', però s'obliden i condemnen els usuaris a un mal servei quan governen".
 
Per aquesta raó, la coalició Compromís ha subratllat que segueix mantenint la necessitat de dotar el nord de l'autonomia de trens de Rodalies “davant de la manca de trens regionals amb horaris mal planificats per a les necessitats dels usuaris”.
 
 
Pacte per la mobilitat

Els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete han instat el PP i especialment el diputat Miguel Barrachina a sumar-se a la petició de Declaració de Servei Públic, que es renovarà en breu, la creació del nucli de rodalies de Castelló, amb una longitud mínima de 70 quilòmetres fins a Vinaròs i amb extensió fins a Tortosa (Tarragona). A aquesta mesura ja s'hi han sumat diversos municipis de les comarques de la Plana i el Maestrat.

“Si el PP no accedeix, prefereix fer prevaldre obres com les del fals AVE a Castelló en perjudici dels que sempre pateixen les obres però no es veuen beneficiats mai amb més trens de qualitat, serà responsable d'aquesta situació”, ha assenyalat Carles Mulet, qui lamenta la “inacció” del Govern en l'últim any, les “múltiples” molèsties als usuaris i “l'evident mostra que no aposten pel Corredor Mediterrani, sinó per altres territoris”.
 

 
next