Diari La Veu del País Valencià
El Senat espanyol debat hui sobre els aforaments, amb Barberá al grup Mixt
Madrid / EP

El Senat inaugura aquest dimarts les sessions plenàries de la nova legislatura, amb una primera sessió en la qual es discutirà sobre el bloqueig polític o els aforaments i que com a novetat tindrà el pas de l’exalcaldessa de València Rita Barberá del Grup Popular al Mixt.

La senadora tindrà un escó reservat per a ella però es desconeixia si acudirà o no a l’estrena del període de sessions. Finalment, Rita Barberá ha comunicat al Grup Mixt del Senat al que pertany des que va deixar el PP que acudirà al Ple d’aquest dimarts, el primer de la legislatura, per la qual cosa s’estrenarà en la seua nova ubicació en la Cambra alta.

Aquest dimarts, a la una de la vesprada, el seu grup parlamentari es reunirà per a decidir la seua nova organització en comptar amb un membre més i ella està convocada també a la trobada.

La presència de l’exalcaldessa tornarà a ser protagonista com ja ho va ser en la passada legislatura, quan Rita Barberá va acudir a bona part de les sessions de Ple que es van celebrar. Ara ho farà, si decideix tornar, asseguda en les últimes files de l’hemicicle.

De nou, només mocions

El Ple arrancarà amb el debat de mocions. Tampoc en aquesta legislatura està previst el control al Govern espanyol, a l’espera que el Tribunal Constitucional resolga el conflicte plantejat per les Corts i decidisca si el parlament pot o no controlar un Executiu en funcions.

El primer tema serà l’actual situació de bloqueig polític. El PP planteja en una moció que el Senat faça una crida a l’acord per a formar govern i evitar unes terceres eleccions estatals el desembre vinent.

Entre altres assumptes que es discutiran figuren els aforaments. El PSOE defensarà una moció en la qual demana que se suprimisquen i el PP plantejarà en una altra iniciativa un pacte d’Estat per la regeneració com a marc on es puga discutir, entre moltes altres coses, si s’acaba amb aquesta forma de protecció parlamentària. També es debatrà sobre pobresa energètica, amb una moció presentada per Units Podem, i una reprovació del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díez, proposta des del Grup Mixt.

Comparteix

Icona de pantalla completa