Diari La Veu del País Valencià
Barberá renuncia a ser portaveu i a l’assignació mensual del Grup Mixt
EP / Madrid / València

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, ha comunicat als seus companys del Grup Mixt que no té intenció d’ocupar el càrrec de portaveu del grup quan li corresponga per torn i que renuncia, a més, a l’assignació proporcional que li correspon de la subvenció que el Senat paga al Mixt per al seu funcionament, uns 2.300 euros mensuals.

Barberá ha assistit a la seua primera reunió amb el nou grup amb el qual treballarà al Senat durant aquesta legislatura després que se li obrira causa al Tribunal Suprem valencià pel cas Taula, pel suposat blanqueig de capitals del PP a l’Ajuntament de València, i d’haver decidit abandonar el PP.

La senadora ha acudit a la reunió enmig d’un núvol de periodistes i sense fer declaracions. En la trobada han participat tots els components del Mixt excepte el senador d’EH, Bildu Iñaki Goioaga, també investigat pel Tribunal Suprem per una presumpta col·laboració amb ETA.

L’exalcaldessa ha comunicat que no vol ser portaveu del Mixt quan li corresponga, un càrrec que va rotant mensualment entre els components del grup, i que tampoc vol ingressar l’assignació que es reparteixen els membres del grup dels 36.000 euros que la cambra alta els concedeix per a despeses de funcionament. A més, els ha demanat ser portaveu de les dues comissions en les quals ja treballava com a vocal del PP: la Constitucional i la d’Economia.

Després de fer aquest plantejament, Rita Barberá ha decidit abandonar la reunió per a deixar debatre a la resta. Ciutadans i Fòrum s’han mostrat a favor que l’exalcaldessa exercisca els mateixos papers que la resta i siga, per tant, portaveu de comissió, però han votat en contra Compromís, Convergència i Coalició Canària, mentre que els altres s’han abstingut.

D’aquesta forma, com tots els senadors han d’estar adscrits almenys a una comissió, Barberá serà membre de la d’Incompatibilitats, en la qual serà portaveu adjunta. Era l’últim lloc que s’havia repartit entre els membres del grup i serà ara per a ella. Per aquest càrrec, ingressarà un complement de 697,64 euros al mes. Aquests diners se sumaran al seu sou com a senadora de 4.635 euros mensuals.

Barberà és “un problema”

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha insistit que, al seu judici, el de Barberá és un cas de transfuguisme polític i que la senadora no podia estar en millor situació parlamentària i política en deixar el PP.

Tant el portaveu del Grup Mixt, Xavier Alegre (Ciutadans), com altres membres del grup han assegurat que Barberá és, per a ells, “un problema” que els ha traslladat el PP, “que no ha volgut resoldre’l”.

Per la seua banda, el portaveu de Convergència, Josep Lluís Cleries, ha defensat que Barberá no tinga altres càrrecs ni ingressos amb els quals no comptava en el PP i ha assegurat que l’acord aconseguit així ho permet. “El PP ens presenta hui una proposta de regeneració democràtica. La seua regeneració és passar els seus problemes al Grup Mixt”, ha criticat.

Comparteix

Icona de pantalla completa