Diari La Veu del País Valencià
Més de 38.000 assistents en les Trobades de Genovés, Mislata i Alacant
RedactaVeu / País Valencià

Un cap de setmana assolellat ha permés la celebració de tres festes per la llengua on el missatge d’Escola Valenciana és la difusió d’informació per a pares i mares que a partir de la setmana que ve han de matricular els fills i filles de 3 anys per al curs que ve. Han estat més de 8.000 persones que van passar dissabte per la Trobada de la Costera al Genovés, més de 20.000 a la Trobada de l’Horta Sud a Mistala i més de 10.000 ahir a Alacant en la 25a Trobada de l’Alacantí.

L’entitat cívica recomana les famílies que marquen en primera opció el Programa Plurilingüe d’ensenyament en valencià (PPEV), en una campanya informativa que duu el lema “Marca’t un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat”.

El president d’Escola Valenciana, ha fet referencia en el context de les Trobades d’aquest cap de setmana a la manca d’equilibri en l’oferta dels dos programes educatius ara vigents, les línies en valencià (PPEV) i les línies en castellà (PPEC). En l’actualitat només un 46% d’escoles de la xarxa pública oferten alguna línia d’ensenyament en valencià i un 7% en el cas dels col·legis de la xarxa privada i concertada. És per això que l’entitat anima l’Administració educativa que aprove les peticions de 42 centres públics i dos privats que han demanat obrir línies d’ensenyament en valencià per al pròxim curs.

El Programa plurilingüe d’ensenyament en valencià està avalat com a òptim i garantia d’èxit acadèmic per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, les cinc universitats públiques valencianes i les tres Unitats per a l’Educació Multilingüe de les universitats valencianes. Amb aquestes garanties de qualitat educativa pedogògica d’un programa que assegura l’aprenentatge equilibrat de les dues llengües oficials i facilita l’aprenentatge d’una tercera llengua com l’anglés, l’Escola Valenciana llança el guant a la Conselleria d’Educació per tal que faça efectiu, almenys, l’augment d’oferta del programa que, ara com ara, ha donat millors resultats per a l’alumnat.

Trobada de la Costera. Genovés: més de 8.000 assistents

Es va celebrar dissabte al matí i va aconseguir reunir vora 40 tallers i paradetes per a xiquets i xiquetes.

Trobada de l’Horta. Mislata: més de 20.000 assistents

Va arrancar amb una cercavila a les 17 hores de la vesprada que va desembocar en més d’un centenar de tallers, paradetes i activitats de carrer, on van estar molt presents les aportacions de dos centres que s’han convertit en símbol de justícia pel dret a escollir ensenyament en valencià gràcies a dues sentències favorables del TSJ valencià, el col·legi concertat Sant Cristòfor Màrtir de Picassent i el col·legi públic Rei en Jaume de Xirivella.

Trobada de l’Alacantí. Alacant: més de 10.000 assistents

Ahir es va celebrar la 25a Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí al col·legi Enric Valor d’Alacant, que també commemora el seu 25é aniversari. Ha estat el punt i final d’unes celebracions que van incloure la X Nit d’Escola Valenciana al mes de febrer per commemorar l’homenatge que Escola Valenciana li esta retent enguany al poeta Vicent Andrés Estellés.

Segons Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, “Alacant continua sent molt important i els pobles de la comarca també, que amb la seua veu s’han reunit a la capital per demostrar que ací hi ha molta gent sensible a la llengua, molta gent que també vol viure en valencià i aprendre en valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa