Diari La Veu del País Valencià
Estudiants de Batxillerat diuen ‘prou’ i es mobilitzen contra les revàlides

Xavier Pérez / València.

A partir del 2018, tots els alumnes de 4t de l’ESO hauran de superar una revàlida que constarà de set assignatures si volen obtindre el títol d’aquesta etapa educativa, fins i tot els que han aconseguit bones notes. Si no aproven aquesta revàlida, només podran optar a fer la Formació Professional Bàsica, és a dir, es tanquen les portes de la FP de Grau Mitjà i del Batxillerat.

D’igual manera, aquells que suspenguen la prova final de Batxillerat, encara que hagen aprovat els dos anys d’aquest cicle, no podran accedir a la Universitat.

Per aquest motiu, que se suma a altres problemàtiques, alumnes de 25 instituts de Secundària −la majoria d’ells de l’Horta i la Ribera Baixa− han convocat, mitjançant la Xarxa d’Instituts Valencians, una concentració per al proper 7 d’octubre a les 15.30 hores davant la Delegació de Govern a València sota el lema ‘Stop revàlides, Stop LOMQE’.

A més a més, els estudiants lamenten que encara no s’ha determinat el disseny ni el contingut de les proves i, per tant, consideren que, com tot el que ha passat des de l’aplicació de la LOMQE de l’exministre Wert, és “un desgavell que sempre paguen alumnes i professors”.

El Sindicat d’Estudiants ha qualificat aquestes proves com a “revàlides franquistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa