Diari La Veu del País Valencià
Alerta per pluges fortes al litoral del País Valencià després d’una nit passada per aigua
RedactaVeu / València

Tot el litoral del País Valencià està, aquest dimecres, en alerta −taronja (pluges fortes) a les comarques de les demarcacions de València i Alacant i groga a les de Castelló−, segons informa Aemet després d’una matinada que ja ha deixat 30 litres per metre quadrat a Borriol, una de les localitats més afectades, segons ha informat Aemet.

Així, aquesta matinada s’han registrat, a Borriol, 30.4 l/m2; a Torreblanca, 23.4 l/m2; a la Font d’en Carròs, 20.6 l/m2; a Bicorb, 19.8 l/m2; a Castelló de la Plana, 13.4 l/m2, i a Vinaròs, 12.0 l/m2.

La pluja posa fi a 138 dies sense precipitacions a Torrevella

Pel que fa a les comarques del sud, han caigut 20 l/m3 a Benitatxell, mentre que a l’Atzúbia i Xàbia n’han caigut 19,2; a Moraria, 16; 15,1 a Dénia, i 13,2 a Guadalest.

També a les comarques meridionals, concretament al Baix Segura, al terme municipal de Torrevella, després de 138 jornades sense pluja –des del passat 12 de maig s’han acumulat 1,4 l/m3− ha tornat a ploure. En concret, s’han registrat 3,9 litres per metre quadrat, segons la mateixa font.

Risc (en grog) i risc important (en taronja) de pluges aquest dimecres.

Aquest dimecres, les temperatures mínimes es mantindran sense canvis i les màximes aniran en descens, sobretot a l’interior. El vent bufarà del nord-est i est i de fluix a moderat.

Comparteix

Icona de pantalla completa