Podem pregunta al Govern sobre el soterrament de les vies de tren a Alacant

28 setembre 2016 01:00h
Recreació del projecte Avant.

RedactaVeu / Madrid.

Els diputats de Podem per Alacant, Rita Bosaho i Txema Guijarro, han presentat al Congrés dels Diputats una sèrie de preguntes dirigides al Govern sobre les obres de soterrament de les vies del tren a la ciutat d'Alacant.

Bosaho i Guijarro denuncien que tant les instal·lacions ferroviàries com la mateixa estació de ferrocarril “continuen, anys després que les obres estiguen en servei, en mans d'una societat participada per l'Ajuntament i l'Administració autonòmica, mentre que el Ministeri està explotant les instal·lacions”.

Davant d’aquesta situació, els diputats de Podem han formulat al Govern les següents preguntes: “A dia de hui, com està delimitada tècnicament l'obra ferroviària ja executada? El Govern té previst donar una solució a la situació financera de la Societat AVANT? Té previst el Govern el traspàs de la titularitat de les obres ferroviàries de la Societat AVANT al Ministeri de Foment?”.

Tots dos diputats recorden a l'escrit conjunt registrat al Congrés dels Diputats que la Societat AVANT és un societat pública formada per l'Administració central, autonòmica i local i constituïda per gestionar el desenvolupament urbanístic i executar les obres d'infraestructura urbana corresponents als terrenys alliberats per a l'execució de les obres de remodelació de la xarxa arterial ferroviària d'Alacant.

També, que aquestes obres les havia d'executar el Ministeri de Foment per tal d’incorporar la ciutat a la xarxa d’Alta Velocitat i que tenien un cost d'uns 69,5 milions d'euros, mentre que la Generalitat faria una aportació de 48,42 milions d'euros. Pel que fa a la resta dels costos previstos per a l'actuació, es va establir que s'afrontarien amb càrrec a les plusvàlues generades per l'actuació (70 milions d'euros) i que els assumiria la Societat AVANT, que els recuperaria amb la gestió del sòl alliberat per a l'actuació".

Així mateix, destaquen que “la Generalitat ja ha realitzat el pagament del total de la seua aportació i que les obres ferroviàries s'han executat a càrrec d’un crèdit de prop de 71,5 milions d'euros que va subscriure la Societat AVANT amb tres entitats financeres. Ara, ens trobem amb una difícil situació per fer front als compromisos econòmics adquirits amb les entitats financeres abans esmentades”.

La Veu
 
next