Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Si la conversa entre Felipe Gonzalez i Sánchez s’ha produït, el fet tindria certa gravetat’
ACN / València.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assenyalat, aquest dimecres, que desconeix les converses, però que si és veritat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar a l’expresident espanyol Felipe González que s’abstindria en una segona votació perquè governe Mariano Rajoy (PP), els fets tindrien “una certa gravetat”.

Puig ha fet aquestes declaracions abans de participar en el congrés Laboralia i en ser preguntat sobre les declaracions de González a la cadena Ser, on diu que se sent “enganyat” per Sánchez. El dirigent valencià ha expressat que “sempre és convenient escoltar Felipe González, de vegades estàs d’acord i d’altres no”. Sobre el futur del PSOE, Ximo Puig ha dit que s’han perdut molts suports i que cal “resetejar el partit”. Puig ha afegit que primer s’ha de respondre a la governabilitat “i després ja farem l’anàlisi que hem de fer”.

Sobre si l’andalusa Susana Díaz és qui ha de dirigir el PSOE, Ximo Puig ha indicat que en el futur “cadascú té la seua responsabilitat i prendrà les decisions que haja de prendre, ara no ens trobem davant d’aquesta tessitura”.

Puig ha incidit que en aquest moment no toca obrir el debat sobre el lideratge del PSOE, sinó “resoldre la governabilitat amb un debat seriós i laic”. El secretari general del PSPV ha remarcat que “ningú està a favor de Rajoy i del PP, però el diàleg entre totes les forces polítiques és necessari i tots han de fer un esforç, no només el PSOE”.

Sobre possibles dimissions a l’executiva del PSOE, el cap del Consell ha indicat que hi ha una situació general “d’una certa passió que s’ha de controlar i administrar” i ha apostat per prendre decisions de “manera serena”.

En relació amb l’encreuament de declaracions, Ximo Puig ha remarcat que “la vida no canvia cada 5 minuts” i ha afegit que “cada 5 minuts es produeixen noves declaracions, ens trobem a un carrusel que s’ha d’administrar adequadament”.

En opinió del dirigent valencià, Pedro Sánchez ha de tenir un interlocutor privilegiat per prendre les decisions que està prenent i ha apostat pel “diàleg i la cohesió al PSOE, és molt importat per a Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa