Carlos Fabra admira Barberá perquè ‘ha sigut la millor alcaldessa que ha tingut València’

Aquesta lloança és per reconèixer, segons l'expresident de la Diputació de Castelló, que hi ha “gent a la qual -des del PP- li deuen molt”
28 setembre 2016 01:00h
Carlos Fabra.
EP / València

L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha assegurat aquest dimecres que el líder del PP i president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, és "un tipus honest, però un mal company de viatge", al mateix temps que ha acusat el PP d'"abandonar la seua gent molt prompte i molt ràpidament", especialment "a gent a la qual li deuen molt" com Rita Barberá, a qui reconeix que admira perquè “ha sigut la millor alcaldessa que ha tingut València en la seua història”.

Així ho ha indicat Fabra en un entrevista concedida a Ràdio Internacional, recollida per Europa Press, en la qual ha defensat que ell està condemnat per "un delicte fiscal menor" i no per corrupció, encara que ha criticat que en el seu moment els mitjans de comunicació van fer d'ell "un corrupte mediàtic, sense cap aval ni sentència".

De fet, ha admès que es va sentir "molt dolgut" quan Rajoy en una entrevista amb Jordi Évole no va aclarir que ell no estava condemnat per un delicte de corrupció, sinó per un delicte fiscal menor. "Açò sí que m'ha dolgut molt i em va decebre molt com a persona" perquè "li tenia una gran estima personal i teníem una relació fluïda i no ha estat a l'aguait per a aclarir que no era un corrupte", ha afirmat.

Fabra també ha valorat la situació del PP de la qual ha dit que "en totes les famílies hi ha fills bons i fills dolents", en al·lusió a la corrupció. Per açò, considera que és "injust" acusar Rajoy de ser el responsable que una persona cometa un delicte i ha defensat que el líder del PP ha donat "exemple de transparència política" i un "tipus bo i honest" encara que "un mal company de viatge".

Per una altra part, Fabra ha desitjat el "millor" al que durant molts anys va ser el seu partit, però els ha recriminat "abandonar la seua gent molt prompte i molt ràpidament", especialment a gent a la qual "li deuen molt". En el seu cas, ha remarcat que hi ha hagut companys que s'han preocupat per ell però creu que, en general, li van donar "una patadeta afectuosa" i el "van abandonar a la seua sort".

Admiració per Rita Barberà

"Hi ha gent en l'Executiva del PP que no han guanyat en la seua vida una punyetera elecció i s'atreveix a pontificar sobre gent que ha sigut tot en el PP i m'estic referint a Rita Barberá a la qual jo admire perquè ha sigut la millor alcaldessa que ha tingut València en la seua història", ha subratllat Fabra.

Al seu parer, Barberá "no és corrupta" i "tampoc ho és sota el punt de vista de la legalitat perquè ningú encara l'ha condemnat per corrupció", ha incidit per a agregar que és "per a morir-se de riure" que s'acuse l'exalcaldessa d'un delicte de blanqueig de capitals "per mil euros".

Mai va imaginar que acabaria a la presó

L'expresident de la Diputació, condemnat a quatre anys de presó per frau a la Hisenda Pública en el 'cas Naranjax', ha admès que "mai" va imaginar que acabaria a la presó i ha assenyalat que la seua estada l’ha ensenyat a "complir amb allò establit per a no entrar en la presó perquè és un mal lloc".

“Polític provincià”

Fabra ha posat en valor la seua labor al capdavant de la corporació provincial de Castelló, un treball al qual es va dedicar "en cos i ànima" i va aconseguir "grans coses", segons ha declarat en aquesta entrevista. "Mai vaig tenir aspiracions d'anar més lluny a pesar que vaig tenir moltes oportunitats d'estar en un govern d'Espanya o de la Generalitat però jo no estava interessat perquè sóc un polític provincià", ha puntualitzat Fabra.
 
next