Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat llança la marca ‘Tots a una veu’ per potenciar l’orgull de ser valencians
L. Part / E. P. / València

Objectiu: augmentar la –deteriorada- autoestima del poble valencià. El Govern valencià vol que el País Valencià renasca, com l’Au Fènix, de les seues pròpies cendres –deixades pels anteriors governs del PP- i passe d’oferir una imatge fins ara associada a la corrupció a una altra totalment renovada i que mostre la d’un poble, el valencià, unit, voluntariós i orgullós de sentir-se valencià.

La Generalitat Valenciana, de la mà del mateix president Ximo Puig, ha presentat aquest dijous el cartell amb motiu del 9 d’Octubre, Diada del País Valencià, en el qual, amb l’eslògan ‘Tots a una veu’ aposta per llançar un “missatge emocional” que apel·la a la unitat del poble valencià. El cartell s’acompanya d’una imatge amb mans entrellaçades i l’eslògan esmentat -extret d’himne regional- “que està arrelat en la societat valenciana i amb el qual una gran part se sent identificat”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que aquest cartell “té a veure amb l’apel·lació per força de la voluntat dels valencians” i el treball del conjunt de la societat en aqueix procés de “reparació, reconstrucció i renaixement” del nostre País Valencià. La nova marca ‘Tots a una veu’, acompanyarà la imatge de la Generalitat Valenciana durant el que resta de legislatura.

La campanya l’ha desenvolupat l’empresa valenciana Trumbo, amb la intenció de transmetre la imatge d’un govern transparent i sostenible, enfocat al desenvolupament econòmic, el benestar social, la unitat identitària i la defensa de la cultura pròpia. Respecte al lema ‘Tots a una veu’, els responsables de la marca subratllen que es tracta d’un missatge àmpliament conegut i arrelat en la societat valenciana.

Un moment de l’acte de presentació. Foto: GVA.

Una setmana “clau”

Puig ha indicat que la setmana vinent serà “realment important per als valencians” amb la presentació a Madrid “del problema valencià” en l’acte amb la societat civil en el qual es preveu “visibilitzar la Comunitat” –per PV- i la celebració el diumenge del 9 d’Octubre.

El cap de l’Executiu del País Valencià ha incidit que els valencians “més que mai” han de treballar junts per a la consecució d’aqueix tracte “just” en el conjunt del país –en clara referència a l’infrafinançament que pateix actualment- i per a reforçar valors tradicionals de la societat valenciana com la innovació i la capacitat emprenedora. Així, s’apel·la a la tradició i també a la visió de futur per a alçar la “hipoteca reputacional” que, segons ha recordat, pesa sobre el nostre territori, i “recuperar l’orgull de pertinença” al País Valencià.

El cartell, que recupera una frase inclosa en l’himne valencià, pretén posar en imatge la “sensibilitat” i unitat del poble valencià. Ha defensat que està “allunyat” de qualsevol símptoma partidista i ha assenyalat que es tracta de posar en relleu que hi ha qüestions que “han d’unir a tots els valencians” sense recórrer a la “politització que feia el PP”.

“Estic en contra de la visió uniformizadora d’una societat, però hi ha elements que han de cohesionar la societat”, ha insistit.

Conjunt d’actuacions “per eixir de la invisibilitat”

Preguntat sobre l’acte que se celebrarà dimecres que ve a Madrid, ha anunciat que “no hi haurà solament un acte” sinó un “conjunt d’actuacions” per a “eixir de la invisibilitat”” i incorporar al màxim nombre possible de persones en aquesta reivindicació davant un “problema de desigualtat” que considera “inaguantable”.

“No espere que a partir del dimecres tot canvie definitivament, però sí avançar en aqueix camí”, ha remarcat Puig, que ha advertit que queda per davant un recorregut llarg.

Així mateix, respecte al debat el dimarts en el Congrés de la reforma de l’Estatut del PV, ha incidit que la tramitació d’aqueixa modificació està vinculada al fet que hi haja govern i “no hi ha dos sense tres i no sabem si hi haurà tres sense quatre”.

Per al president, a través del recorregut d’aquesta iniciativa, “es pot explicar la política espanyola” perquè el PP “es va negar a incloure-la amb les fórmules més extravagants” i posteriorment l’absència de govern i dissolució de les Corts ha obligat al fet que haja de ser defensada novament en la Cambra baixa.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana ja va llançar el passat mes de maig una altra campanya per tal de “netejar” la mala fama del País Valencià com a conseqüència de l’herència rebuda amb els anteriors governs del PP. Ho va fer a través del vídeo ‘Orgull de ser valencians’ que va haver de ser retirat per ordre de la junta electoral després de ser considerat propaganda electoral per la proximitat de les eleccions estatals.

Comparteix

Icona de pantalla completa