Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València mobilitza les AMPAs perquè secunden la vaga del 9 de maig
RedactaVeu / València

La federació de pares i mares d’alumnes del País Valencià (FAPA-València) ha encoratjat aquest matí a les seues AMPA a mobilitzar-se perquè la convocatòria de vaga i manifestació del pròxim 9 de maig siga un èxit.

En aquest sentit i com a portaveu, la federació de pares i mares assumeix totes les reivindicacions de la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic i convoca totes les seues associacions de pares i mares a no portar als seus fills i filles dijous que ve a l’escola.

Fapa-València destaca que la convocatòria d’aquesta vaga és un fet històric al nostre país ja que per primera vegada tota la comunitat educativa, les AMPA, sindicats d’ensenyament i organitzacions estudiantils convoquen conjuntament i de manera unitària una vaga general en totes les etapes formatives, des d’infantil fins a la universitat. “Una unitat d’acció entre tota la comunitat educativa per a mostrar el rebuig frontal a l’avantprojecte de llei LOMQE”, subratlla Josep Ricard Revert, president de FAPA-València.

El col·lectiu de pares i mares considera que la llei Wert és una llei mercantilista ja que equipara centres educatius amb empreses, antidemocràtica doncs no ha sigut consensuada amb la comunitat educativa, sexista i segregadora ja que finança amb diners públics a col·legis privats que discriminen els alumnes en funció del seu sexe i classifica i segrega l’alumnat a través d’avaluacions externes que no tenen en compte el procés d’aprenentatge dels mateixos.

Devalua la formació professional, elimina la participació activa dels pares i les mares en les decisions que es prenen en els consells escolars, afavoreix als centres privats i concertats, no considera l’educació infantil com a educació bàsica i perverteix la vocació de l’ensenyament dels mestres i les mestres, ja que l’ensenyament que rebran els nostres fills i filles anirà destinat a aprovar les ’avaluacions externes’ i no a formar-los perquè desenvolupen totes les seues capacitats intel·lectuals i artístiques dins d’un marc de valors democràtics.

Per a FAPA-València les famílies ‘ens estem jugant l’escola pública de qualitat per la que fa molts anys estem lluitant’. Els docents es juguen el manteniment d’un lloc de treball estable, sense supressions, amb una ràtio i recursos en funció de les necessitats del seu alumnat, on puguen expressar-se lliurement sense por a patir represàlies per part de la direcció de l’escola, donat que tindrà la potestat de triar fins a un 20% de la plantilla del centre. El càrrec de direcció serà triat directament per l’Administració. Per a l’actual Administració Educativa del govern del PP, el millor director serà aquell que siga el garant d’un model d’escola basat en la restricció de la democràcia i la participació, amb una plantilla de mestres sotmesos al seu control.

En definitiva un “model d’escola pública pensada únicament per a mantenir la desigualtat i la injustícia i per a formar mà d’obra barata i dòcil, està en joc el futur de la nostra societat. Mestres, famílies, estudiants, no siguem còmplices d’aquesta perversitat, el dia 9 tots a la vaga”, apel·la el president de FAPA-València.

Per tot açò des de FAPA-València fa una crida als pares i mares a recolzar i recolzar de forma massiva la convocatòria de vaga general estatal als centres educatius.

Per a la federació de pares i mares només amb la participació unitària i massiva de AMPA, sindicats d’ensenyament i organitzacions estudiantils, es pot aconseguir que la LOMQE no s’aplique.

FAPA-Castelló Penyagolosa

La Plataforma per l’Ensenyament Públic, de la qual forma part FAPA-Castelló Penyagolosa, al costat d’altres organitzacions com Escola Valenciana i els sindicats STEPV, UGT i COO, així com, el Sindicat d’Estudiants de Castelló, s’ha reunit aquest matí en roda de premsa a la seu de la federació, per a presentar als mitjans, la campanya de mobilitzacions prevista per a dijous 9 de maig. Sobre aquest tema, la presidenta de FAPA-Castelló i la Confederació Gonzalo Anaya, Mª Dolores Tirado, ha explicat que a més, de la jornada de vaga, també s’ha programat per al dia 9 una manifestació convocada a les 18.30 hores a la Plaça Mª Agustina.

La manifestació arrancarà a les 19 hores, una vegada organitzats els participants, partirà cap al carrer Sant Lluís, passant per carrer Major, Porta del Sol, Gasset, La Pau, Asensi i Governador fins arribar per l’avinguda del mar a la Conselleria d’Educació, on es llegirà el manifest.

Els motius pels quals es convoca aquesta protesta són, segons ha explicat el representant d’UGT Laureà Puig, ‘les retallades en matèria educativa i la LOMQE’. Una llei que Tirado ha qualificat de ‘classista i sexista’ i ha afirmat que “ens fa retrocedir als anys 40”. Segons ha especificat la presidenta de FAPA, “el ministre, José Ignacio Wert, vol implantar, amb la complicitat del seu partit, una nova llei educativa que aparta a tota la comunitat educativa de l’escola, s’ha creat de forma unilateral i respon a criteris econòmics no educatius, per açò demanem també la seua dimissió”.

En definitiva, segons van concloure les i els membres de la plataforma, els principals motius que es demanden amb les mobilitzacions programades per a dijous que ve 9 de maig són: el cessament del ministre Wert, la retirada immediata de l’avantprojecte de llei educativa LOMQE, la paralització immediata de totes les mesures de retallada i desmantellament de l’escola pública i començar un procés real de diàleg amb els diferents sectors de la comunitat educativa per a trobar entre tots i totes el consens necessari per a millorar l’educació pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa