Diari La Veu del País Valencià
Haydn i els xiquets cantors de Viena, aquest dissabte, al Palau de la Música de València
RedactaVeu / València

Els Xiquets Cantors de Viena tornen, aquest dissabte, al Palau de la Música amb un concert extraordinari en el qual proposen un “bellíssim”, segons els organitzadors, programa de xicotetes peces corals encastades al voltant de Franz Joseph Haydn.

Considerat com el més cèlebre cor de xiquets del món, és habitual en el concert de Cap d’Any de la Filharmònica de Viena i torna a la programació de l’auditori valencià després de 20 anys d’absència.

Sota la direcció de Jimmy Chiang, el públic podrà escoltar el concert “Un viatge amb Haydn” on es cantaran obres de Joseph Haydn així com del renaixement tardà, del barroc, del classicisme i del romanticisme alemany i austríac, d’autors com ara Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Antonin Dvorák, Jacobus de Kerle, Zoltan Kodály, Jacobus Gallus, Johann Joseph Fux, Johann Adolf Hasse, Josef Lanner i altres de la família Strauss, comara les polques “De vacances”, “Llarga vida al magiar!” i la cèlebre “Marxa Radetzky”. No faltaran cançons populars i molt conegudes vieneses i croates.

Els Xiquets Cantors de Viena són una coral de veus blanques que va nàixer el 1498, quan l’emperador Maximilià I d’Àustria va fundar l’orquestra de la Cort, amb dotze veus blanques, amb la finalitat de realçar els oficis religiosos de la Capella del Palau Imperial de Hofburn. Ben actius gràcies als seus concerts cada diumenge en la Capilla Imperial de Viena (Wiener Hofmusikkapelle) i a les seues habituals gires per tot el món, els Xiquets Cantors es dividixen hui en quatre cors, anomenats a partir de quatre grans compositors relacionats amb la rica història musical de la capital austríaca: Bruckner, Haydn, Mozart i Schubert.

Comparteix

Icona de pantalla completa