Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘El Consell està blindat als debats interns que puga tindre qualsevol partit’

EP / València.

La vicepresidenta de la Generalitat i portaveu, Mónica Oltra, ha assegurat que el Consell “està blindat davant els debats interns que puga tindre qualsevol partit”, en relació a la crisi oberta en el si del PSOE i la dimissió del secretari general del PSPV i ‘president’ Ximo Puig de l’Executiva, i ha indicat que en l’hipotètic cas que els socialistes facilitaren la investidura de Mariano Rajoy “no es veurien afectades les relacions dins del Pacte del Botànic i dins del Consell.

Així s’ha pronunciat aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple de l’Executiu valencià, on ha negat taxativament que la situació interna del PSOE puga afectar al pacte subscrit entre PSPV, Compromís i Podem al País Valencià. Ha assenyalat que els tres partits “qualsevol cosa que no siga anteposar els interessos dels valencians no està en l’esperit del Pacte del Botànic i per açò aquest govern funciona i és estable, eixa és la diferència: el govern a la valenciana funciona perquè tots els actors saben que el primer són els valencians i açò no canviarà encara que hi haja debats interns en qualsevol dels tres partits”, ha assenyalat Oltra. A més, ha recordat que aquesta premissa ja ha sigut vàlida en dues convocatòries electorals en què dues parts d’aquest acord s’han enfrontat, però el Consell ha estat “blindat”.

Puig no vol un govern presidit per Rajoy

També ha indicat que com a portaveu del Govern valencià no opina sobre el que diu el president de la Generalitat i no té per què fer-ho sobre “el que fa el secretari general del PSPV”. Al mateix temps que ha admès que tots volen “que els partits que donen suport al Consell siguen el més estables possible”, ha remarcat que en tot cas no ha sentit mai Puig dir “que vol un Govern d’Espanya presidit per Rajoy”. “Ni ho ha dit mai, ni ho pensa, ni ho vol”, ha resolt.

Així, Oltra ha dit que encara que no li agrada especular sobre el futur, açò no afectaria les relacions en el Consell encara que “òbviament sí que es veurien afectades les accions del Govern del Botànic” perquè no és “sensible a la política de rescatar persones ni a la lluita contra la corrupció”.

La vicepresidenta, a més, ha subratllat que els ciutadans estan “farts del que passa dins dels partits, el que volen és que donem solucions als seus problemes” i si açò ho aplicaren les diferents forces “a tots ens aniria molt millor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa