Diari La Veu del País Valencià
El ple de Benicarló aprova per unanimitat la moció que reclama rodalies al Maestrat
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La moció presentada per Compromís al Senat, l’anterior legislatura, que reclama la creació d’un nucli de rodalies a Castelló ha estat aprovada pel Ple ordinari de Benicarló.

Segons Compromís, la creació d’aquest nucli de rodalies “faria possible que arribaren fins a Tortosa els trens de rodalies”. Aquesta moció presentada encara no ha pogut debatre’s “per la paràlisi induïda per l’actual Govern en funcions”.

La proposta passa per incloure en la Declaració de Servei Públic, que es renovarà pròximament, la creació del nucli de rodalies de Castelló, amb una longitud mínima de 70 quilòmetres fins a Vinaròs i amb extensió fins a Tortosa (Tarragona). També preveu garantir unes “freqüències mínimes diàries” que cobrisquen les necessitats existents –cada dues hores en cada sentit, per exemple–, a més de la realització d’una campanya de promoció del nou servei i implantació de bons multiviatges per a poder-se beneficiar de descomptes pel seu ús.

La moció és fruit de reunions de Compromís al Senat amb responsables d’Adif i Renfe, la qual es pretén que es debata properament.

La petició de Benciarló, Alcalaà de Xivert, Vila-real i Castelló

“Si el Govern i l’operadora escolten la petició que estan fent ajuntaments com Benicarló, Alcalà de Xivert, Vila-real o Castelló haurem fet un gran pas endavant i aconseguirem que imatges com les viscudes el passat cap de setmana amb combois d’estudiants que semblaven sardines no es tornen a veure, ja que podrien viatjar amb millors horaris o, fins i tot, plantejar-se residir als seus pobles d’origen mentre estudien”, ha assenyalat el senador per Castelló, Jordi Navarrete.

Jordi Navarrete conversa amb Carles Mulet durant un ple del Senat.

La present legislatura pot suposar l’inici del debat en les respectives comissions tant al Congrés com al Senat “on Compromís treballa de forma coordinada per a aconseguir aquesta fita. Per això, celebrem que formacions tan diferents com PP, PSOE, Compromís-Esquerra o Ciutadans hagen coincidit en qüestions tan essencials com la qualitat de vida de les persones i els beneficis socials d’unes bones comunicacions”, ha conclòs Navarrete.

El passat cap de setmana els estudiants van haver de patir les incomoditats d’un servei escàs i “que ha arribat a nivells tercermundistes”, segons la formació nacionalista.

Comparteix

Icona de pantalla completa