Diari La Veu del País Valencià
Puig i Oltra, a la presentació del llibre de Víctor Maceda sobre la irrupció del canvi al PV

Xavier Pérez / València.

Un llibre que calia. I és que el periodista d’El Temps, Víctor Maceda, presenta aquesta vesprada, a les 19 hores, a l’Octubre CC de València, el seu llibre El despertar valencià (Editorial Pòrtic) sobre la caiguda del del règim (del PP) i la irrupció del canvi esdevingut al País Valencià.

Una presentació que comptarà amb els màxims representants del Govern del Botànic com el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra. En aquest acte també intervendrà el prologuista del llibre, Enric Juliana, director adjunt de La Vanguàrdia i Gemma Pasqual d’ACPV.

L’autor, cap de Política del Setmanari El Temps, descriu d’una manera clara i documentada com es va bastir el règim del poder del PP al País Valencià i la seua hegemonia des de 1995 a 2015, un règim de cartró-pedra que se’n va vindre a terra després de les eleccions autonòmiques i municipals.

Els principals personatges d’aquesta obscura etapa per als valencians i la seua anàlisi es poden trobar en aquest llibre, que és de lectura recomanada per a assabentar-se del que passà durant aquests darrers 20 anys incidint especialment en la corrupció, la manipulació, el nepotisme i el balafiament.

Com afirma Ferran Torrer, el llibre de Maceda que va ser columnista de La Veu, és “un treball rigorós que ajuda a entendre l’època megalòmana d’uns il·luminats”, o com escriu Enric Juliana, “el País Valencià és el territori més delicat i imprecís del mosaic hispànic”.

En una entrevista en El Temps, realitzada per Xavier Aliaga, sobre aquest llibre, Víctor Maceda avisa i afirma que després de la caiguda del règim “el repte de l’esquerra és que la gent perceba que es viu millor amb ells”, un avís per a navegants.

I com va escriure Fuster, “tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.

Víctor Maceda (València, 1976) és periodista del setmanari El Temps. Especialitzat en informació política, ha col·laborat regularment als diaris digitals L’Informatiu i La Veu del País Valencià, i de manera ocasional a les edicions valencianes d’El País i eldiario.es, a les revistes L’Espill, Caràcters i Sàpiens, a COM Ràdio, Info TV i Levante TV. Va participar en el llibre col·lectiu País Valencià, segle XXI. Noves reflexions crítiques(2009), conjuntament amb Ximo Puig, Manuel Alcaraz, J. J. Pérez Benlloch, Rosa Serrano i Xavier Aliaga, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa