Podem es podria replantejar el seu suport al Consell si el PSOE s'absté amb Rajoy

Montiel creu que haguera sigut millor que Puig mantinguera "una actitud més discreta" en la crisi del PSOE i que " el dany està fet"
3 octubre 2016 01:00h

EP / València.

El secretari general de Podem al PV i síndic en les Corts, Antonio Montiel, ha assegurat aquest dilluns que si finalment Mariano Rajoy es converteix en nou president gràcies a l'abstenció del PSOE, convocaria "d'urgència" la direcció del partit en aquesta autonomia per a decidir si manté o no el seu suport al Consell.

Montiel s'ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, en ser preguntat per si es replantejarien el suport al Govern valencià en cas que l'abstenció del PSOE permetera un nou Govern de Rajoy.

"És prompte per a avançar aqueixa decisió, però la nostra preocupació és gran", ha destacat el dirigent de Podem, qui ha afegit que "si la situació del Partit Socialista desembocara en un govern de Mariano Rajoy, que ha maltractat els valencians, nosaltres haurem de prendre decisions polítiques".

Sobre aquest tema, ha subratllat que convocaria "d'urgència" la direcció del partit a la Comunitat per a "examinar les conseqüències" i "adoptar una decisió". "El nostre compromís no és de partits sinó amb la societat valenciana", ha subratllat.

"Mentre ens ho permeta el comportament de la resta de socis, serem lleials amb l'Acord del Botànic; si es produeixen canvis substancials en les circumstàncies polítiques, haurem d'analitzar i obrar en conseqüència", ha dit.

De la mateixa manera, ha afegit: "Serem lleials amb les obligacions contretes per Podem en l'Acord del Botànic amb la ciutadania valenciana si l'acord es desenvolupa, es completa i s'amplia i segueix sent una eina per a millorar la vida de la gent".
 
next