Taiwan inaugura el seu centre d'arts escèniques amb una producció ‘made in’ les Arts

Davide Livermore, l’intendent i director artístic del coliseu valencià, participa en un seminari sobre la integració i interacció dels teatres i institucions culturals amb el seu entorn.
3 octubre 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Taiwan ha inaugurat aquesta passada setmana el seu centre nacional d'arts escèniques, National Taichung Theater (NTT), amb dues representacions de la producció del Palau de les Arts: L’or del Rin (Das Rheingold) de Wagner. Els concerts van tindre lloc el 30 de setembre i el 2 d'octubre, segons ha anunciat el coliseu valencià a través d’un comunicat. La producció és un muntatge que féu La Fura dels Baus per a Les Arts en coproducció amb el Maggio Musicale Fiorentino.

L’edifici taiwanès, dissenyat per l'arquitecte japonès Toyo Ito, guanyador del Premi Pritzker en 2013, acollirà les representacions de cadascun dels títols que conformen L'anell del Nibelung fins a 2019. L'illa asiàtica es converteix així en la cinquena parada del muntatge més premiat en la història de les Arts, que ha pogut veure's a València, Florència, Sevilla i recentment a Houston.

L'enregistrament de la tetralogia, durant les diferents sessions que han tingut lloc a València, en alta definició i la seua posterior comercialització en DVD i BLU-RAY sota el segell C Major ha donat a conèixer la producció i el Palau de les Arts a la resta d'Europa, els Estats Units d’Amèrica i el Japó. Una projecció que s'ha incrementat amb l'exhibició d'aquesta obra a les sales de cinema d'Austràlia, els Estats Units d’Amèrica, Irlanda, Nova Zelanda i el Regne Unit, així com amb la seua posterior emissió per les cadenes de parla alemanya ZDF, 3Sat i ÖRF i la britànica Sky Arts.

Amb motiu de l'engegada del nou teatre, l’NTT ha programat, a més, una sèrie de ponències i trobades sobre la integració i interacció dels centres culturals amb el seu entorn. El seminari, organitzat per la directora artística del teatre, Victoria Wang, ha comptat amb experts locals i amb gestors de teatres i festivals europeus, entre ells l'Intendent de les Arts, Davide Livermore.


Davide Livermore, intendent-director artístic de les Arts.

La Veu

 

 
next