Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València participa per primera vegada en el ‘Voluntariat pel Valencià’

RedactaVeu / València.

Per primera vegada, la corporació municipal de l’Ajuntament de València acull el voluntariat lingüístic d’Escola Valenciana que duu onze anys de funcionament. Amb aquesta iniciativa, l’equip de govern té la intenció de potenciar el valencià dins l’Administració i, així, oferir un millor servici a la ciutadania.

L’acte s’ha desenvolupat a l’hemicicle de l’Ajuntament de València i ha comptat amb les intervencions del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno; l’alcalde de l’Ajuntament de València, Joan Ribó; el regidor de l’Àrea de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo; la responsable del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, i el cap de gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València, Vicent Anyó.

Foto: Escola Valenciana.

Joan Ribó, alcalde de València, ha explicat que l’equip de govern ha impulsat aquesta iniciativa “per garantir que els veïns i veïnes puguen ser atesos en la seua llengua, siga aquesta el valencià o el castellà”, a la qual cosa ha afegit “que amb aquesta competència lingüística donaran millor servici a la ciutadania”. El primer edil, a més, ha destacat que així es compleix “el compromís del Govern de la Nau de garantir la igualtat lingüística de la ciutadania”.

La bona acollida d’aquest programa queda patent amb la inscripció d’uns 140 aprenents i 90 voluntaris. En aquest sentit, el portaveu d’Escola Valenciana ha manifestat la satisfacció d’introduir el Voluntariat pel Valencià entre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València, i ha comentat que “desenvolupar una activitat centrada en el diàleg, l’expressió oral, resulta molt atractiva i enriquidora perquè posa en joc totes les habilitats de la llengua de forma pràctica i, alhora, contribueix a millorar la fluïdesa”. A més, Vicent Moreno ha exposat que “gràcies al Voluntariat pel Valencià, les parelles lingüístiques potencien valors de solidaritat i d’altruisme”.

Foto: Escola Valenciana.

Els assistents a l’acte han tingut l’oportunitat de presenciar com es desenvolupa la primera trobada entre un voluntari i un aprenent gràcies a la participació d’una de les més de cent parelles lingüístiques que s’han inscrit per desenvolupar les 10 sessions conversacionals del programa.

Funcionament

Les parelles formades al consistori es reuniran a partir del proper 10 d’octubre i fins el 19 de desembre. Aquestes trobades d’una hora de duració a la setmana se celebraran al mateix centre de treball, amb material didàctic, quaderns i altres eines per recrear situacions reals. Aquestes sessions han sigut organitzades pel servici municipal de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalització Lingüística amb la col·laboració d’Escola Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa