Diari La Veu del País Valencià
El PSPV reclama al Consell ‘transparència’ en l’ús dels diners públics destinats a Fira València
RedactaVeu / València

El PSPV ha reclamat al Consell “transparència en l’ús dels diners públics que s’han destinat des de l’any 2005 a Fira València“. Així ho ha assenyalat el diputat socialista i portaveu de Comerç, Javier Macho, qui ha presentat una Proposició No de Llei i ha sol·licitat en les Corts còpies de diversos convenis signats entre la Generalitat i la institució firal que el propi TSJCV ha definit com a ‘consorci local’ per la qual cosa “ha de rendir comptes dels fons públics que gestiona i sotmetre la seua política de contractació a les exigències de la contractació pública”.

Macho ha insistit que Fira València “ha de tenir el seu lloc en el panorama comercial valencià, però complint les normes, respectant la lliure competència i donant transparència als seus comptes i a les seues expectatives de futur”. Així, en la Proposició No de Llei que ha presentat davant les Corts, assenyala que “l’opacitat dels comptes d’aquesta institució, i especialment la destinació dels centenars de milions d’euros de diners públics, que durant els últims anys hi ha destinat el Consell, està sent motiu de preocupació per a la societat valenciana”.

Al mateix temps, el també portaveu de Comerç socialista ha recordat que, des de la Sindicatura de Comptes, “ja s’ha vingut exigint a la citada institució la presentació dels seus comptes perquè pogueren fiscalitzar-se”, al mateix temps que ha incidit també en què tant la sentència del TSJCV com el Banc d’Espanya han definit com a empresa pública la citada institució firal a efectes comptables de deute. Per tot açò, insta el Consell al fet que “obligue a aquesta institució a sotmetre’s als controls previstos per la legislació vigent que inclouen tant un control intern realitzat per la Intervenció general de la Generalitat Valenciana com al control extern, efectuat per la Sindicatura de Comptes”.

D’altra banda, el grup socialista també sol·licita que la Generalitat “pose a la disposició d’aquestes Corts de forma immediata totes les informacions relatives a la destinació dels diners públics que ha rebut des de l’any 2005 la citada Institució Firal per al seu funcionament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa