Diari La Veu del País Valencià
Nova edició de ‘Cinema a l’Escola’ per a més de 70.000 alumnes valencians
RedactaVeu / València

Oferir als centres educatius un material pedagògic amb el qual tractar el llenguatge audiovisual a classe. Aquest és l’objectiu de la 13a edició del programa ‘Cinema a l’Escola’ en la qual, enguany, Escola Valenciana proposa títols com Home, Atlantis. L’imperi perdut i Quatretondeta, entre una desena de pel·lícules adaptades als diferents nivells educatius i que vindran acompanyades de guies didàctiques per treballar els continguts audiovisuals a l’aula.

Enguany, l’entitat cívica espera superar l’èxit de l’anterior edició 2015-2016 −en què participaren més de 70.000 alumnes de 50 poblacions valencianes, la qual cosa va suposar un augment de més de 5.000 teleespectadors i de 12 municipis respecte de 2014– i “arribar a més escoles i ajuntaments que vulguen contribuir a la normalització de la llengua amb la introducció de cinema en valencià en les agendes culturals”, segons les previsions de l’entitat cívica.

Les deu pel·lícules que proposa Escola Valenciana (consulteu catàleg) han sigut triades “sota criteris de qualitat, finalitat didàctica i continguts atractius per a arribar a una àmplia audiència, i posem l’accent en el missatge que transmet”, segons la coordinadora del projecte, Laura Font.

Nou catàleg 2016-2017

Neu i els arbres màgics i Home són les dues pel·lícules que Escola Valenciana presenta als xiquets i xiquetes d’Educació Infantil. Per a l’alumnat de 1r i 2n de Primària, la proposta se centra en els mítics personatges Charlie Brown i Snoopy, així com la divertida família de Dràcula a Hotel Transsilvània 2.

Quant al tercer cicle de Primària, l’aposta cinematogràfica és Atlantis. L’imperi perdut, mentre que per a l’ESO es planteja El meu amic Van Gogh, tot i que el títol L’heroi de Berlín, el film que retrata la història de l’atleta afroamericà guanyador de quatre medalles d’or en els Jocs Olímpics de 1936, també podria visualitzar-se en aquest cicle i en Batxillerat. Per a aquest últim nivell educatiu, l’entitat cívica ha volgut comptar amb Quatretondeta, la primera pel·lícula del director Pol Rodríguez, amb la qual exposa la dicotomia entre la vida i la mort, alhora que fa referència als costums i tradicions valencianes. Aquesta comèdia negra està rodada a diferents paisatges del País Valencià.

Els joves de Batxillerat també podran gaudir de Sufragistes, el llargmetratge de Sarah Gavron, que narra la lluita per la igualtat dels drets i la dignitat de les dones a Anglaterra d’abans de la Primera Guerra Mundial. “Per la importància del context històric, Escola Valenciana ha trobat ben interessant incloure Sufragistes entre l’oferta del nou catàleg de ‘Cinema a l’Escola’, malgrat que s’estrenà en 2015», ha manifestat Laura Font.

Cinema en valencià en la programació municipal

A més a més, Escola Valenciana possibilita als ajuntaments incloure als programes culturals cinema en valencià “com un mitjà de promoure la defensa de la cultura i contribuir a la normalització de la llengua”, ha assenyalat la responsable de l’activitat.

“Els programes d’ensenyament en valencià aconsegueixen que l’alumnat domine tant el valencià com el castellà. Tanmateix, quan acudim al cinema, no trobem pel·lícules en valencià”, ha exposat Font. Amb la intenció de potenciar els referents culturals en valencià, Escola Valenciana tracta de posar a l’abast dels consistoris, de les escoles, de la ciutadania, un variat catàleg d’oferta cinematogràfica perquè els xiquets i xiquetes no troben un trencament de la llengua de l’escola al carrer”.

Dijous 6 d’octubre: projecció d’El Petit Príncep

Escola Valenciana projectarà aquest dijous, dia 6 d’octubre, la pel·lícula d’animació El Petit Príncep. Serà a les 19.30 hores als cinemes Ocine del Centre comercial Aqua. Les entrades ja estan disponibles a la botiga dels Ocine i tenen un preu especial de 6€.

Més informació: Serveis Audiovisuals d’Escola Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa