Marian Campello: ‘És necessari esclarir si el ‘cum laude’ de Camps va ser a preu de copia i enganxa'

“Des de Compromís, anem a adreçar un escrit per sol·licitar informació a la Universitat Miguel Hernández perquè es pronuncie”
5 octubre 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La diputada de Compromís i presidenta de la Comissió d’Educació a les Corts, Marian Campello, ha afirmat que “cal que la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx es pronuncie sobre l’assumpte del possible plagi que podria haver fet l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, de diferents textos per redactar la seua tesi doctoral”.

 “Per això, des del nostre grup parlamentari, anem a adreçar un escrit per sol·licitar informació a aquesta universitat i per veure si pensa obrir una investigació que puga esclarir si el cum laude de Camps va ser a preu de copia i enganxa”.

Segons Campello, en cas que siga cert que s’ha produït plagi, “és una vergonya i caldria llevar-li a Camps el títol de doctor. La UMH ha de ser molt rigorosa amb situacions com aquesta, en què sembla que a la tesi hi ha parts copiades literalment de textos del mateix director del treball acadèmic, Vicente Garrido, i, fins i tot, textos del BOE, del Tribunal Constitucional i del Parlament Europeu. Ara ens expliquem per què Camps no volia fer pública la seua tesi”.

“Esperem que la UMH siga valenta per tal d’aclarir una situació com aquesta, que pot afectar el seu prestigi com a institució universitària. I, a més a més, si es confirma el plagi, es corrobora una vegada més la falta de qualitat moral i ètica d’un exgovernant del PP que va arruïnar els valencians i valencianes amb una gestió nefasta que només contribuïa al seu benestar i al dels seus amiguets, oblidant l’interès de la ciutadania”, ha conclòs Marian Campello.


La Veu
next