Diari La Veu del País Valencià
La manifestació del 9 d’octubre reclama un finançament just per als valencians
RedactaVeu / València

Com és tradicional des de fa temps, el 9 d’octubre, dia dels valencians, tindrà lloc una manifestació al cap i casal que enguany reclama un finançament just per a la ciutadania valenciana. Associacions, sindicats i partits s’uneixen per fer una proposta en positiu de reconstrucció del País Valencià després de -segons el comunicat difós per Acció Cultual del País Valencià– 20 anys de desgovern i corrupció; per això, el lema és “Un país per fer, un país per construir”.

La Comissió 9 d’Octubre, integrada per associacions, sindicats i partits que podeu consultar al següent enllaç, ha fet pública aquest dimecres la convocatòria de la manifestació que tindrà lloc el proper diumenge 9 d’octubre a les 18 hores a València, i que eixirà de la plaça de Sant Agustí.

Imatge: ACPV.

La proposta de reconstrucció queda explicitada en el manifest, que demostra la voluntat de diàleg, consens i treball existent (el podeu consultar en aquest enllaç). En aquest text es recull el compromís de caminar cap a la reversió de les retallades, la defensa de l’autogovern, la modernització del model agrari i la reindustrialització, la inversió en infraestructures, la comarcalització, l’eradicació de la violència de gènere, la plena igualtat lingüística, l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià, la recuperació de la ràdio i la televisió valencianes i de TV3, i la capacitat de decidir el nostre futur com a poble.

Però el que, en aquest moment, és una prioritat per als promotors d’aquesta manifestació és la reivindicació d’un finançament just per als valencians, com a instrument absolutament necessari i urgent per a fer possible el benestar de la societat valenciana i un programa de reconstrucció del País Valencià.

Foto: Prats i Camps.

Moció municipal

A més, els partits que formen part de la Comissió 9 d’Octubre han pactat una moció municipal que durant les pròximes setmanes serà presentada a una majoria d’ajuntaments, amb la pretensió d’estendre el suport i la conscienciació socials a la totalitat de valencians i valencianes, independentment de la seua sensibilitat política, perquè és un tema que afecta igualment a tothom.

Comparteix

Icona de pantalla completa