Diari La Veu del País Valencià
Dijous arriba una nova etapa de la revista ‘Debats’ de la Institució Alfons el Magnànim

RedactaVeu / València.

El proper dijous al matí, al MuVIM a València, tindrà lloc la presentació a la premsa de la nova etapa de la revista Debats de la Institució Alfons el Magnànim, fundada en 1982. Aquest nou cicle és el resultat de nombrosos canvis que comencen per la direcció, ara a càrrec del sociòleg Joaquim Rius-Ulldemolins; la renovació del consell de redacció i la creació d’un consell científic assessor amb personalitats de reconegut prestigi en el món universitari.

A l’acte de presentació assistiran Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València; Xavier Rius, diputat de Cultura; Vicent Flor, director del Magnànim i Joaquim Rius-Ulldemolins, director de Debats.

La nova revista, tal com s’explica al comunicat difós per la Diputació de València, pretén combinar la reflexió acadèmica i rigorosa amb la voluntat de transformació social i servei públic a la societat valenciana. Així mateix, compta amb una maqueta i disseny completament renovats i cada número publicarà il·lustracions d’un il·lustrador/a diferent.

Imatge: Diputació de València.

El número 130/1 de Debats que es presenta dijous és un monogràfic dedicat a l’obra i la figura intel·lectual del recentment desaparegut professor Benedict Anderson, sota el títol “Comunitats imaginades al segle XXI” que, coordinat per Rius-Ulldemolins, recull textos de diferents professors i intel·lectuals, entre les quals destaca la de Craig Calhoun, director de la London School of Economics and Political Science.

Imatge: Diputació de València.

Taula redona

I ja a la vesprada, a les 19.30 hores, a la sala Gregori Mayans del MuVIM, el Magnànim ha organitzat una taula redona per presentar públicament la revista: “Comunitats imaginades al segle XXI”, amb la participació de Joaquim Rius (director de la revista), Albert Moncusí (professor d’Antropologia, UV), Àlvar Peris (professor Comunicació Audiovisual, UV) i Enric Castelló (professor del Departament d’Estudis de Comunicació de la U. Rovira i Virgili).

Comparteix

Icona de pantalla completa