Diari La Veu del País Valencià
Les activitats gastronòmiques protagonitzen el 9 d’Octubre a l’Alcúdia
RedactaVeu / l’Alcúdia

L’Alcúdia celebra enguany el dia del País Valencià amb nombroses activitats relacionades amb la gastronomia com són la Fira Gastronòmica, la festa de les paelles i el Concurs de Putxero Valencià.

La setmana d’activitats comença aquest dijous, dia 6, amb el lliurament dels premis del Bloc Jaume I de dibuix escolar al voltant del 9 d’octubre a la Casa de la Cultura. Divendres, els alumnes de 5è i 6è, acompanyats de la Colla la Rosca, seran els protagonistes del tradicional acte d’ofrena de les corones de llorer als carrers 9 d’Octubre i Jaume I. A les 8.30 de la vesprada, la reivindicativa comitiva del Correllengua eixirà des del Parc de la Nòria fins a arribar a l’Ajuntament on es lliurarà la “torxa de la llengua” a l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom. Els actes del dia finalitzaran amb el lliurament dels XXI Premis Jaume I als salons Siglo XXI.

XXII Fira Gastronòmica

El dia dissabte dia 8 a la 1 del migdia tindrà lloc la inauguració de la XXII Fira Gastronòmica, en la qual els visitants podran tastar els aliments més representatius de les comarques del País Valencià.

Eixa mateixa jornada, a les 7 de la vesprada a la Casa de la Cultura, Josep Vallés Núñez serà nomenat fill predilecte de l’Alcúdia. Expresident de la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Oreto i la Caixa Rural, Vallés és també fundador i vicepresident d’Aneccop; la cooperativa líder mundial en exportació de cítrics.

A les 11 de la nit, el Trobafoc recorrerà l’avinguda Antonio Almela des del Monument de la Música fins a la Sénia. Ja en la seua tercera edició, el Trobafoc d’aquest any comptarà amb la participació dels Dimonis de Morella, L’Infern Faller de València i els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, entre d’altres.

El dia 9 l’Alcúdia celebrarà el Dia del País Valencià amb la XXXVII Festa de les Paelles a partir de les 12 del migdia a l’avinguda Compte del Serrallo. La festa continuarà fins a tard amb una discomòbil, xaranga i inflables al carrer. Ja com a l’últim dels actes a destacar, el dia 10 tindrà lloc, a les 14.30 hores, el dinar de degustació i de lliurament dels premis del IX Concurs de Putxero Valencià i Postres de caqui de la Ribera.

Comparteix

Icona de pantalla completa