Diari La Veu del País Valencià
C’s: ‘La moció de censura a Gandia està més a prop que mai’

RedactaVeu / EP / Gandia.

El portaveu de Ciutadans Gandia, Ciro Palmer, s’ha mostrat molest aquest dijous per la presència del regidor de Més Gandia i membre del Govern, Xavier Ródenas, en una concentració contra l’arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares. “La moció de censura −amb el PP− ara està més a prop que mai”, ha subratllat.

Ciro Palmer ha comparegut en roda de premsa per anunciar que valorarà “la matemàtica electoral”. Palmer, que es convertí en un element clau de la governabilitat de Gandia en donar el seu suport a l’executiu de PSOE i Més Gandia, ha mostrat el seu empipament pels incidents i, especialment, per la presència del membre del govern que, “lluny de demanar perdó”, com esperava el portaveu de Ciutadans, es manté en la seua postura que la seua actuació va ser correcta.

Per a Palmer, aquests fets han desembocat en aquest “desmarcatge de suport al Govern local”. El portaveu de Ciutadans Gandia ha explicat que han sigut els seus propis votants els que li han demanat un canvi.

En aquest sentit, ha anunciat que parlarà amb l’alcaldessa, Diana Morant. A més, espera que es resolga la governabilitat a Espanya i, també, ha anunciat que no descarta donar suport una moció de censura plantejada pel Partit Popular.

Per al portaveu de Ciutadans, “la moció de censura ara està més a prop que mai”, i ha afegit que “com continuen amb aquesta actitud tindrem problemes, no jo, sinó ells”, perquè ha assenyalat que la concentració contra l’arquebisbe ha sigut “una provocació” i que amb ella “han aflorat les ideologies”.

Prova d’aquest malestar s’ha materialitzat amb el canvi que ha sol·licitat Ciro Palmer, que consisteix en abandonar la seua cadira del saló de plens de l’Ajuntament de la bancada del govern i passar a la de l’oposició, al costat del PP. Fins i tot, ha dit que s’ha plantejat renunciar a la seua delegació de la Setmana Santa, alguna cosa que de moment no farà “perquè vés a saber en mans de qui caurà”.

Després d’aquesta roda de premsa, el portaveu del grup popular al Consistori, Víctor Soler, ha indicat que solament Palmer pot seguir donant suport o no a un Govern que ha qualificat d’”esquerres, radical i catalanista”.

Sobre l’amenaça d’una moció de censura, ha dit Soler que “qui ha de tenir clar què vol ser de major no és el PP, sinó C’s. Si hi ha algú en aquesta ciutat que fa un pas avant perquè s’adona que el Govern que ell va posar és lesiu per a Gandia, ací estan els 12 regidors del PP, però ull, perquè la moció de censura té data de caducitat”.

El popular ha afegit que no estan disposats a “seguir el joc” de C’s, que “canvia d’estratègia a mesura que s’acosten les eleccions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa