Diari La Veu del País Valencià
JovesPV-Compromís: ‘Espanya tracta el poble valencià com una colònia’

RedactaVeu / València.

JovesPV-Compromís –les joventuts del Bloc Nacionalista Valencià i de Gent de Compromís– participaran un any més en les celebracions de la Diada Nacional del País Valencià. Així, al matí s’ha convocat la militància a acudir a la processó cívica, “que durant molts anys va ser segrestada per part de grups intolerants que no representen la majoria social de la Ciutat de València”, tal com assenyalen des de l’organització en un manifest redactat per a l’ocasió i afegeixen que “la celebració es trobava, fins fa molt poc, saturada de tabús aliens i imposats”.

A la vesprada, l’organització juvenil se sumarà a la manifestació organitzada per a la Comissió 9 d’Octubre, de la qual forma part Compromís juntament amb altres partits, associacions i sindicats. Sota el lema ‘Un país per fer, un país per construir!’, aquesta manifestació unitària demanarà uns recursos que garantisquen la capacitat d’autogovern del País Valencià.

Des de JovesPV denuncien que la divisió provincial i la falta de vertebració al territori és una ferramenta de l’Estat espanyol per a impedir l’autodeterminació i l’autogovern del poble valencià, “una injustícia que s’ha allargat durant anys negant-nos el finançament i les inversions que justament ens corresponen”. Davant d’aquesta situació conviden a rebel·lar-se i deixar “d’ofrenar glòries a qui tracta el poble valencià com una colònia”.

Al manifest, també es destaca el canvi als governs valencians i les noves polítiques socials que estan duent-se a terme, però recordant que aquesta “metamorfosi” només ha estat possible gràcies a la unió de les forces de gran part de la ciutadania, “un poble unit malgrat els constants intents d’afeblir-nos de les elits antivalencianistes del centre peninsular”. Per a JovesPV, els anhels universals de progrés, benestar i sostenibilitat han de ser “la columna vertebral que cohesione el nostre poble” i conclouen animant perquè, aquest 9 d’Octubre, es commemore la història dels valencians i valencianes, es celebre el present i es reafirme la voluntat de construir un esdevenir nacional del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa