Genovés, Alejandra Soler, Joan Francesc Mira o Lambda, entre les distincions 9 d'Octubre

El 9 d’octubre també es lliuraran altres distincions de la GVA a Celia Amorós, Patricia Campos i la Undef
7 octubre 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha donat a conèixer, en roda de premsa, després de la reunió del Consell, les tradicionals distincions per al 9 d’octubre en les diferents vessants.

Així l’Alta Distinció de la GVA 2016 serà per al pintor Juan Genovés i l’atleta i mestra Alejandra Soler. Les Distincions de la Generalitat han recaigut en Celia Amorós,  Patricia Campos i la Undef (Moros i Cristians).

Les distincions al Mèrit Cultural són per a l’artista de l’Alcúdia, Manolo Boix, l’artista Carmen Calvo, el Teatre Oympia i l’arqueòloga Carmen Aranegui.

Al mèrti cièntific, els guardons recauran en Francisco Mójica i Andrés Pedreño, mentre que en les lletres valencianes, i ja era hora, serà per a Joan Francesc Mira.

En l’apartat Empresarial i Social, el Consell ha atorgat els premis a Chocolates Valor, Charo Coll, Rafael Recuenco (UGT) i Antonio Montalbán (CCOO-PV).

El Mèrit per accions a favor de l’igualtat i per un societat justa i inclusiva serà per a José Antonio Bargues ( Casa de la Pau ) i al Col·lectiu Lambda.

També es lliuraran disitincions al mèrit esportiu a esportistes valencians com Orlando Ortega, medalla d’argent en els JJ.OO de Brasil, Kim López González, Or en pes en els Jocs Paralímpics; Ait Khamouch Abderraman, plata en Marató en els Jocs Paralímpics; Ariadna Edo, bronze en 400 metres lliures en els Jocs Paralímpics; Sara Marín Fernández, nou vegades campiona d'Espanya de Gimnàstica Rítmica per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual; Mercedes Pérez Minguet, Campiona d'Europa 2012 en 50 metres esquena; Álvaro López Cemades, jugador internacional de pilota valenciana, i el Club Esportiu Herca en el seu 50 aniversari.


La Veu
next