Diari La Veu del País Valencià
Compromís ‘lamenta’ el silenci del CEU sobre la ‘capea’ dels alumnes de Veterinària
RedactaVeu / València

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a les Corts, Cristina Rodríguez, ha lamentat que la facultat de Veterinària de la Universitat Cardenal Herrera-CEU “no es manifeste ni faça cap tipus d’apreciació sobre la celebració, aquesta nit de divendres, d’una ‘capea’ –organitzada pels estudiants d’aquesta titulació-, on la finalitat és maltractar un animal”.

Segons Rodríguez es tracta d’un “absurd, ja que els i les estudiants estan preparant-se per a tot el contrari i se’ls presuposa un respecte i una consciència major cap al benestar animal”.

La celebració d’aquesta ‘capea’, en paraules Cristina Rodríguez, també contravé els principis recollits en el codi deontològic del Col·legi de Veterinaris de la Comunitat Valenciana, on específicament, a l’article 17, assenyala que “el veterinari no ha de menysprear el respecte que se li deu a l’animal i té el deure moral d’advertir els propietaris que maltracten els seus animals que cessen en la seua actitud i procurarà posar els mitjans necessaris per a protegir-lo”. “Així, amb la celebració prevista per a aquesta nit, queda clar que no hi ha cap respecte a l’animal”, ha afirmat.

A més a més, la celebració d’aquest esdeveniment dels estudiants de Veterinària “podria estar incomplint la llei que regula els espectacles taurins” al País Valencià, ja que, segons ha recordat la diputada nacionalista, el seu article 36 indica que “no es permetrà l’entrada a recintes taurins a aquelles persones que, a causa de l’ingesta d’alcohol, tinguen reduïdes les seues capacitats físiques o psíquique”’. “Una situació –ha dit la diputada nacionalista– que pot donar-se hui perquè, a la mateixa publicitat de la capea, els organitzadors indiquen que ‘te esperamos con todo el alcohol que puedas imaginar’”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa