EUPV critica que se celebre el segon 9 d'Octubre des del canvi de govern sense RTVV

A més, destaca les traves que està patint la tramitació de la nova llei
7 octubre 2016 01:00h
Acte \'La RTVV que volem\'.
RedactaVeu / València

El diputat d'Esquerra Unida del País Valencià en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, amb motiu de la celebració aquest divendres de l'acte ‘La RTVV que volem’, ha criticat que torne a celebrar-se un 9 d’Octubre des que va canviar el govern autonòmic sense que l'ens públic estiga emetent. “Des d'EUPV és un nou desencís, va molt lenta la seua recuperació i els valencians i valencianes necessitem des de fa temps recuperar eixe senyal, eixes emissions i no hi ha justificació possible a aquest retard”, ha assegurat Sixto a un comunicat.

En aquest mateix sentit, el dirigent de la formació d'esquerres s'ha referit a les traves que està patint la tramitació de la nova llei i ha criticat l'actitud “d'aquells que van matar directament la RTVV i que ara estan tornant a impedir la recuperació immediata del senyal”. 

Sixto remarca que “RTVV va nàixer d'una voluntat democràtica, d'un gran consens social per representar la veu d'un poble i possibilitar un vehicle de normalització lingüística i ser una finestra del País Valencià i permetre el desenvolupament d'una indústria audiovisual que es va veure minvada amb aquest tancament”.

És per això, ha continuat el diputat d'esquerres, que “no entenem que les coses vagen tan lentament durant tant de temps i que ni el govern del Botànic ni els grups parlamentaris de les Corts Valencianes hagen tingut la capacitat de fer que RTVV torne a ser una realitat en aquest nou 9 d’Octubre”. 

Negociar amb els treballadors

Així mateix, Ricardo Sixto ha defensat la necessitat de negociar amb els treballadors i treballadores “una eixida digna per al col·lectiu que va entrar en RTVV fa molt de temps amb procediments legals i d’acord als criteris d'igualtat, mèrit i capacitat”. 

La Veu
 
next