Diari La Veu del País Valencià
El València Basket és arrasat pel Madrid en l’estrena a la Fonteta (75-94)

Javier Cid / València.

El València Basket va caure derrotat davant el Real Madrid en un partit que va tindre el seu punt d’inflexió en el tercer, quart en què el vigent campió va endossar 34 punts i es va distanciar al tanteig. Així, els taronja perden en la seua estrena al seu estadi en la lliga ACB després de guanyar en la primera jornada el Zaragoza a domicili.

El partit va començar malament per als valencians, i és que el primer parcial va ser de 0-7 amb dos cistelles d’un magnífic Sergio Llull i un triple de Maciulis. La reacció local va arribar amb l’entrada de Dubljevic i Thomas però l’encert en el tir exterior blanc va fer que el primer quart finalitzara amb avantatge per a l’equip visitant (17-23).

El segon quart va començar més igualat amb intercanvi de cistelles per part dels dos conjunts. La diferència estava a la línia de 6,75, i és que si el València Basket normalment tirava des de dins de la pintura amb un Sikma inspirat, el Real Madrid amb més d’un 50% d’encerts en triples, mantenia la renda al descans (36-42).

A la represa, el Real Madrid va trencar el nivell ofensiu de joc taronja i només Antoine Diot aconseguia encistellar amb la seua classe habitual. Però no va servir de massa perquè els visitants van estar molt encertats des del triple i van deixar el partit encarrilat amb 22 punts d’avantatge i un total de 34 punts en el tercer període.

La Fonteta espentava els seus malgrat la derrota que estaven patint, i tant va ser així, que a l’inici de l’últim quart, el València Basket va fer un parcial de 9-0 i es va posar a tretze punts a falta de sis minuts per a acabar el partit. Va ser un miratge perquè Llull es va encarregar de desfer la il·lusió de la remuntada tornant-los el parcial i va encaminar el Real Madrid a una important victòria moral.

Fitxa tècnica:

75.- València Basket (17+19+18+21): Vives (9), Rafa Martínez (-), San Emeterio (5), Sikma (12), Bryant (2) -cinc titular- Thomas (12), Diot (6), Van Rossom (4), Jankovic (-), Dubljevic (11), Oriola (2) i Sato (12).

94.- Real Madrid (23+19+34+18): Llull (18), Rudy Fernández (17), Maciulis (3), Randolph (9), Ayón (12) -cinc titular- Draper (1), Nocioni (7), Reyes (4), Carroll (9), Hunter (6) i Doncic (8).