Diari La Veu del País Valencià
Mostra sobre llibrets de falla a Barcelona

RedactaVeu / València.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha inaugurat recentment l’exposició ‘El llibret de falla. Explicació i relació de la festa’, comissariada per l’Associació d’Estudis Fallers en la Casa València de Barcelona.

La mostra és un homenatge a la literatura popular continguda en els llibrets de falla, que són un dels principals testimonis de la festa, de la seua evolució i de les innovacions que han anat experimentant al llarg dels anys. Durant segle i mig, les Falles s’han estés per la geografia valenciana, però també ha transcendit fronteres i han acompanyat els valencians emigrats a altres indrets del món, que s’han emportat amb ells una tradició que mantenia viu el seu lligam sentimental amb la terra d’origen.

Falles Patrimoni Cultural

Rubén Trenzano ha declarat que “ens agradaria que aquesta mostra arribara més enllà d’on està present la festa. Per això, l’hem portada a Barcelona en el marc del 9 d’Octubre, el dia de les valencianes i dels valencians, i també perquè volem col·laborar i demanar que les Falles siguen Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO”.

Comparteix

Icona de pantalla completa